Šta se to turistima ne dopada u Hrvatskoj?

Među gradovima omiljenim kod turista iz Evrope svakako je Dubrovnik, ali i brojni drugi hrvatski gradovi. Iako su turisti opčinjeni lepotom hrvatskih mesta, mnogi od njih našli su neke zamerke.

Pošaljite komentar
 1. Ne znam za Hrvatsku. Ali ovo leto sam bio u Herceg Novom, i stvarno mi se ni u jendom kaficu gde sam sedeo, nije svideo esspreso.
  (Miloš, 15. septembar 2017 15:11)

  # Link komentara

 2. Zato što je kava kod nas i općenito na Balkanu nešto sasvim drugo nego kava na zapadu. Ono što oni prodaju u Starbucksovima, Caffeu Nero, Costa Coffee i slično meni je užas od kave. Eventualno ako uzmeš expresso možeš osjetitit okus kave, ovo sotalo je voda i mlijeko bez ikakvog okusa kave. Mi smo u pravilu navikli na jače, crne kave.
  (Iwek, 15. septembar 2017 10:11)

  # Link komentara

 3. Radim u turizmu, u jednom od najvećih turističkih središta Istre, Umagu i rado ću s vama podijeliti kritike koje čujem od gostiju, prije svega jer smatram da je svaka kritika dobrodošla. Ne mogu reći da ih je puno, ali ima ih. Gosti kritiziraju našu površnost, kažu da se ponekad postavljamo preprisno s njima, a istovremeno površno zaboravljamo što smo obećali. Za nas su to sitnice, ali za jednog Nijemca nisu. Npr. zamoli te dva nova ručnika, na recepciji mu obećaju donijeti u sobu i da će ih čekati kad se vrate s plaže i onda zaborave... Smeta ih i što se konobari često ponašaju kao da su im školeski prijatelji, a ne mušterije. Nekima to odgovara, ali pogotovo sjevernjacima baš i ne. U hotelu se žale i na sitnice poput tv programa. Nijemce sluđuje što programi na tv nisu poredani nekim logičnim redom. Talijani uvijek traže nešto ekstra i to su redovito gluposti, ali naše osoblje zna zakolutati očima na njihove zahtjeve, što ovima baš nije drago. Jednom me je jedna Šveđanka pitala: jel vi s vašim kolegicama morate prokomentirati baš sve što se oko vas događa? Takav je dojam žena dobila - gledala nas je deset dana... Sad, koliko su to kritike, a koliko stvar mentaliteta, ne znam. U svakom slučaju, sve volim čuti: moramo biti uvijek bolji ako se želimo baviti turizmom, mi smo tu zbog gostiju, a ne oni radi nas. I za kraj, nisam čula kritike o kamenitim plažama: gosti redovito ističu oduševljenje morem jer nije mutnjikavo kao na mjestima s pjeskovitim plažama. Pozdrav iz Istre!
  (Marija, 15. septembar 2017 09:38)

  # Link komentara

 4. Prelepa slika iz najlepseg grada na Jadranu, Rovinj.
  (daree, 14. septembar 2017 17:28)

  Najlepši grad na Jadranu je Venecija.
   (Zmiuga loma, 14. septembar 2017 22:46)

  # Link komentara

 5. G.Istoričar opustite se I za svoje novce ljetujte gdje želite .Ja vam želim da obiđete cijeli svijet .Mi vas niti prozivamo niti pozivamo.Dapače konstruktivna kritika je dobrodošla da možemo ponuditi svojim gostima još više .A ako ćemo se "svađati "oko ljepota Egejskog ili Jonskog mora onda ćemo o tome sa Grcima a ne sa vama.Ove vaše usporedbe su obične b....štine.Sretan put I ugodan odmor !
  (Osoba, 14. septembar 2017 22:26)

  # Link komentara

 6. @ istoričar
  Problem Hrvatske je šta ima 17 miliona turista na 4 miliona stanovnika. Pri takvim ciframa i tvoj i moj izbor je nebitan.
  (ljubomora, 14. septembar 2017 22:13)

  # Link komentara

 7. U stvari i nema nekog štosa, kiseli ukus najverovatnije dolazi zbog mešanja espreso kafe sa "turskom" kafom koja je 4-5 puta jeftinija. A turiste "ko šiša" (ko stigne)?
  (Mare, 14. septembar 2017 22:11)

  # Link komentara

 8. (istoricar, 14. septembar 2017 17:16)Kao sto nikada Grcka nece imati tako lepa mesta kao sto ih Jadran ima!
  (Fcrs, 14. septembar 2017 21:58)

  # Link komentara

 9. ..naprotiv mislim da su Hrvati ljubomorni na najlepse more Evrope, a nas nek puste da biramo sta hocemo.
  (istoricar, 14. septembar 2017 17:16)

  ........

  Komentar tjedna! :) Ali mislim da su Hrvati više ljubomorni na Francusku polineziju...
  (DKMTL, 14. septembar 2017 21:44)

  # Link komentara

 10. I dobro, šta im se ne dopada?
  Kava u jednom kafiću?
  (miki, 14. septembar 2017 20:58)

  # Link komentara

 11. Da budem iskren, za mediteransku zemlju prekoputa Italije, prosečan kvalitet kafe u Hrvatskoj zaista nije neki, mada je, naravno, opet bolji nego u većini zemalja Evrope, naročito onih u kojima preovladavaju kiseli hipsterski i ekofanatički horori :)) U Beogradu, sa kojim po pitanju kafe takođe nisam previše zadovoljan, barem u proseku, ipak se daleko lakše može naći mesto sa zaista dobrom kafom nego na hrvatskom moru, na kojem sam relativno često, pa imam solidan uzorak. Ipak, karakterizacija korisnika Reddita mi se čini pomalo nepravednom, kafa u Hrvatskoj po meni uglavnom nije loša, pre je problem da na stvarno dobar ristretto (ovo sve ostalo ionako nisu prave kafe :) ) sa nekom kvalitetnom kafom iz male, ekskluzivne italijanske pržionice (znam, zahtevan sam, ali šta ću, volim dobru kafu :) ) nećete lako naići. Nećete nažalost često naći čak ni mas-brendove tipa Lavazza ili Illy koji su pripremljeni kako treba, većina barista su nemarni amateri, netrenirana sezonska radna snaga koja radi od oka i nonšalantno, pa im tako i ispadaju kafe, nije horor, ali nije ni da baš nešto skačeš od radosti :)
   (EU Citizen, 14. septembar 2017 20:49)

  # Link komentara

 12. S obzirom na navedeno, prošli smo odlično. No, ne treba se zavaravati, ima toga, baš kao u svakoj drugoj turističkoj zemlji, (itekako) još...
  (kritike, 14. septembar 2017 19:11)

  # Link komentara

 13. haha bas sam pre mesec dana sedeo u ovom restoranu sa slike
   (B92Ri, 14. septembar 2017 18:04)

  # Link komentara

 14. Prelepa slika iz najlepseg grada na Jadranu, Rovinj.
   (daree, 14. septembar 2017 17:28)

  # Link komentara

 15. meni se ne dopadaju uske plaze, bez sitnog peska, hladna voda, kisa, ponekad i oluja, nasuprot njima Grcka ima siroke plaze, sitan pesak, toplo more, Kipar dugu sezonu, nema oluje, nema kise...
  Problem Hrvatske je geografske prirode, mogu oni nasuti, kupiti pesak iz Grcke, ali nikad sever nece biti kao jug, i to nece promeniti nikakvi komentari, uvrede iz Hrvatske na nas racun, naprotiv mislim da su Hrvati ljubomorni na najlepse more Evrope, a nas nek puste da biramo sta hocemo.
  (istoricar, 14. septembar 2017 17:16)

  # Link komentara

 16. Pa neka dođu da ovde u kafićima probaju kafu. 80% je baš tako. Istovremeno gorka i kisela. A pena često deluje nekako zagorelo. Uopšte ne znam u čemu je štos.
   (Gvadalkanal, 14. septembar 2017 17:08)

  # Link komentara

 17. More, obala, ostrva.
   (Smuleco, 14. septembar 2017 17:07)

  # Link komentara