1. @ali opet volim da vidim notifikacije i da s vremena na vreme diskretno pogledam da nije nešto hitno

  Sta u notifikacijama moze da bude hitno za vreme rucka? Hitni su pozivi, tad telefon zvoni, sve ostalo su gluposti.
  (Igor, 26. april 2017 12:16)

  # Link komentara

 2. Ne putuj za Bugarsku.
   (postar, 24. april 2017 11:29)

  # Link komentara

 3. Kada dodje vreme rucka i svi sednemo za sto u menzi firme, svi odreda vade iz dzepova novcanike, mobilne telefone, propusnice za ulaz u firmu, kreditne kartice, kljuceve od auta i kuce ... i sve to tako stoji na tacni iz koje jedu. Ne, ne radi se o nekom pokazivanju i dokazivanju, jer svi manje-vise vozimo slicna kola, a na karticama ne pise ko ima koliko para. Nije se jednom desilo da je neko od njih posle rucka istresao otpatke od hrane sa tacne u kantu, a zajedno s tim i nesto od navedenog. Vise puta sam ih pitao zasto to rade i niko mi nije dao bilo kakav smisleni odgovor. Je li to decu na zapadu uce nekom bontonu koji ja, seljacina s Balkana, nisam savladao, s obzriom da svoje stvari drzim po dzepovima ... Ne kapiram, zaista!
  (dilema, 22. april 2017 00:05)

  to je zato sto nose uske pantalone pa ne mogu da sede i jedu kad su im puni dzepovi
   (lale, 23. april 2017 08:03)

  # Link komentara

 4. I jos jedan savet, posto su me upravo pokrali i to u avionu! Nikada ne ostavljajte vredne stvari ili garderobu u prtljaznom prostoru iznad sedista u avionu. Takve stvari stavite ispod sedista ispred. Meni su skoro ukrali jaknu, pri iskrcavanju iz aviona u Dohi. Nikad mi to nije palo na pamet, dok se nije desilo...
  (Nikomar, 23. april 2017 07:35)

  # Link komentara

 5. @Olga
  Niste u pravu, to se radi na barem četiri kontinenta, uključujući i zemlje gde, za razliku od Srbije i najskuplji mobil svakako nije neki statusni simbol, i logično je, pošto želite da vidite šta se dešava, na primer, ja ne volim da mi zvrnda i da mi prekida razgovor, pa ga često stišam, ali opet volim da vidim notifikacije i da s vremena na vreme diskretno pogledam da nije nešto hitno.
   (EU Citizen, 23. april 2017 07:27)

  # Link komentara

 6. Ne putuj, cuvaj stan!
   (mica, 22. april 2017 23:48)

  # Link komentara

 7. Samo se u našoj zemljici Srbiji stavlja mobilni na sto! Da ga pikazemo...
  (Olga, 22. april 2017 18:38)

  # Link komentara

 8. Iskusio.
   (zombi, 22. april 2017 15:36)

  # Link komentara

 9. Korisno je ne cuvati sav novac na jednom mestu. Ako idete kolima obavezno u samom autu ostavite neki deo novca koji ste poneli. Ako vas ipak opljackaju nece vam uzeti sve, ostace vam bar kuci da se vratite.
  (Igor, 22. april 2017 11:18)

  # Link komentara

 10. Meni maznuli kesu u supermarketu, na onom mestu gde vam ne garantuju bezbednost ostavljenih stvari.
  Gledali snimak posle i ono neka starica, jedva hoda, zamenila kese koje su bile slicne. Meni ostala neka saksija sa cvecem a ona uzela 2 litre sampona za kosu.
  Nisam siguran da je bila fer razmena, ali od tada vise ne ostavljam stvari nigde.
  (RadomirVR, 22. april 2017 06:51)

  # Link komentara

 11. pod 4. sam iskusio u budimpesti, ode 500e za turu pica
   (zicer, 22. april 2017 01:48)

  # Link komentara

 12. "Ako sedite u restoranu, telefon vam je na stolu"

  A zasto je na stolu?! Ima nesto sto sam primetio kod vecine svojih (inostranih) kolega i uvek sam se pitao gde su to naucili. Kada dodje vreme rucka i svi sednemo za sto u menzi firme, svi odreda vade iz dzepova novcanike, mobilne telefone, propusnice za ulaz u firmu, kreditne kartice, kljuceve od auta i kuce ... i sve to tako stoji na tacni iz koje jedu. Ne, ne radi se o nekom pokazivanju i dokazivanju, jer svi manje-vise vozimo slicna kola, a na karticama ne pise ko ima koliko para. Nije se jednom desilo da je neko od njih posle rucka istresao otpatke od hrane sa tacne u kantu, a zajedno s tim i nesto od navedenog. Vise puta sam ih pitao zasto to rade i niko mi nije dao bilo kakav smisleni odgovor. Je li to decu na zapadu uce nekom bontonu koji ja, seljacina s Balkana, nisam savladao, s obzriom da svoje stvari drzim po dzepovima ... Ne kapiram, zaista!
  (dilema, 22. april 2017 00:05)

  # Link komentara

 13. Prvi i najbolji savet, obavezno pročitajte malo iskustva ljudi koji su bili tamo kuda idete pre vas, naročito kada se radi o putovanjima i transferima, tu su krađe ili dranja najčešći, jer je vreme ograničeno i putnici su pod stresom, pa lakše nasedaju. Danas za skoro svaku destinaciju postoji solidan korpus informacija o omiljenim lokalnim prevarama i turističkim zamkama.
  @Milijan
  Žao mi je što mlad čovek tako živi, ali morate da naučite da se o problemima ne kuka, osim možda najboljim prijateljima, a potpunim strancima nikako, već se rešavaju: sedite pa razmislite o opcijama, nešto menjate pod hitno, nešto novo probajte da naučite, najbolje otputujte negde i ostavite i Srbiju i piliće, skoro svuda će vam brzo biti bolje, iako je par prvih meseci uvek teško.
   (EU Citizen, 21. april 2017 22:40)

  # Link komentara

 14. Kako da ne postanete žrtva lopova na putovanju?
  Ne putujte.
  (Gille, 21. april 2017 16:04)

  # Link komentara

 15. Na autobuskim stanicama ne ulazite u autobus sve dok sofer ne zatvori vrata prtljaznika. Moze vam se lako dogoditi da vase stvari ne nadjete na odredistu. Pricam iz licnog iskustva. sedim na svom mestu u busu i gledam kako tip ladno vuce moj kofer, koji sam prethodno stavio u bus, u nepoznatom pravcu. Uhvatili smo ga.
   (Peron zaborava, 21. april 2017 13:54)

  # Link komentara

 16. ali ja retko putujem gajim pilice da bih preziveo imam 26 godina?
   (Milijan, 21. april 2017 13:40)

  # Link komentara