Izdvojili smo za vaš još nekoliko ideja za kratka vikend putovanja u blizini Srbije na koja možete da odete tokom predstojećih praznika.

Pored toga što svojom lepotom, ali i blizinom privlače turiste iz Srbije već godinama, ove destinacije su i izuzetno pristupačne. Agencije nude svoje aranžmane i ukoliko se odlučite za aranžman sa jednim noćenjem treba vam od 90 evra pa naviše, u zavisnosti od destinacije.

Za one koji žele da organuzuju samostalno putovanje, izdvojili smo pet destinacija, kao i cene noćenja za dve osobe u apartmanima tokom predstojećih praznika.

Bled

Nalepša turistička destinacija u Sloveniji je svakako Bled. Poznat je naravno po Bledskom jezeru, ali i zamku koji je izgrađen 1011. godine, zbog čega se ubraja u najstarije zamkove Slovenije.

Pogled na jezero privlači i čuveni crkveni zvonik koji pruža nestvaran prizor. Nalazi se na vrhu maloh kamenog ostrva usred jezera.

Shutterstock/Rasto SK

Sveži alpski vazduh i brojni termalni izvori u blizni oproaviće vas u potpunosti. Ukoliko se nađete na Beldu nemojte da propustite da probate i čuvene bledske krempite.

Noćenje na Bledu iznosi između 70 i 100 evra u zavisnosti od blizine jezera.

Trebinje

Trebinje je jedan od najšarmantnijih hercegovačkih gradova. Iako ne izlazi na more, u Trebinjuu vladaju mediteranska klima, ali i duh tako da ćete imati osećaj kao da ste na primorju. U neposrednoj blizini je i Neum, ali i Dubrovnik pa svakako možete da posetite i morsku obalu.

Ne propustite čari vinograda na periferiji grada, kao i posetu manastiru Tvrdoš.

Shutterstock/MaleWitch

Trebinje je znatno jeftinije i u njemu možete da pronađete noćenje  i za 30 evra.

Ohrid

Pored Bledskog, najpoznatije jezero u regionu je Ohridsko. Pri poseti Ohridu možete da uživate u starom gradu i karakterističnoj arhitekturi, ali i u rimskim iskopinama, tvrđavama i brojnim crkvama. Ne propustite da posetite crkvu Svetog Nauma, nadomak koje je vidikovac na čitavo jezero. U njegovoj okolini često se mogu videti i paunovi, koji doprinose nestvarnoj atmosferi.

Na Ohridu može da se noći i za 15 do 20 evra.

Shutterstock/MehmetO

Temišvar

Temišvar je uvek dobra opcija za kratka putovanja, bilo da je u pitanju samo jedan dan ili produženi vikend. "Mali Beč" kako ga često nazivaju nudi obilje kulturnih i drugih manifestacija, a trenutno je u toku Uskršnji vašar.

Noćenje u Temišvari iznosi oko 30 evra.

Shutterstock/Sina Ettmer Photography

Budimpešta

"Kraljicu Dunava" je najbolje posetiti u proleće. Budimpešta je prožeta istorijom, kulturom, ali i prirodnim lepotama. Nemojte da propustite mađarski parlament, Trg heroja i naravno Ribarsku tvrđavu.

Noćenje u Budimšešti takođe iznosi oko 30 evra.

Shutterstock/TTstudio
 

 

Pula

Cela Istra je predeo vredan posete, posebno u periodu kada se očekuju sunčani dani. Glavna atrakcija svakako je čuvena Pulska arena. Tu su i poznata Zlatna vrata, a ukoliko imate vremena, možete posetiti i park Brijuni. Takođe, tu su i Rijeka i Rovinj, koji su vrlo lepi u ovo doba godine.

Noćenje za dve osobe u Puli može se naći i za 40 evra i još uvek se može naći u prazničnom terminu.

OPIS Zagreb/ Shutterstock

Podeli: