Temišvarski Uskršnji vašar trajaće do 6. maja, a sa obzirom da se ovaj šarmantni rumunski grad nalazi na samo 2 ipo sata od Beograda, predstavlja idealnu destinaciju za predstojeće praznike.

Vašar je otvoren 31. marta, a održava se na tri lokacije u gradu: na Trgu Slobode, Trgu Đorđa i Trgu Trajana, pri čemu svaki prostor daje svoj jedinstveni doprinos prazničnoj atmosferi.

Temišvarski Uskršnji sajam je mesto susreta tradicije i modernosti, a ponudiće obilje muzičkih i zabavnih aktivnosti koje će stvoriti nezaboravnu prazničnu atmosferu.

Posetioci mogu da uživaju u tradicionalnim i internacionalnim kuhinjskih specijalitetima, a u ponudi su i brojni suveniri domaćih zanatlija.

Temišvar je peti grad po veličini u Rumuniji, a poznat je kao i kulturni, obrazovni i trgovački centar tog dela zemlje.

Naziva se i "malim Bečom“ jer je dugo bio pod Habzburgovcima, a njegovo središte svojom arhitekturom podseća na stari deo Beča.

Na Trgu ujedinjenja nalazi se Srpska saborna crkva sa Vladičanskim dvorom, a pored nje bista Miloša Crnjanskog koji je u Temišvari proveo prve godine školovanja.

Obavezno posetite i Sinagogu, Zdanje Opere i nacionalnog teatra, Statua Bogorodice i Svetog Jovana Nepomuka, Rimokatoličku katedralu i prošetajte obalom reke Begej.

Podeli: