Život

Utorak, 05.03.2024.

14:29

Novi navodi o pronađenom fetusu "vanzemaljcu" FOTO

Mumificirani fetus sa izduženom lobanjom pronađen je u Kolumbiji, a za isti se veruje da je možda u pitanju "vanzemaljac" ili "mali pećinski humanoid" koji je živeo pre više od 800 godina.

Izvor: B92

Novi navodi o pronađenom fetusu
Foto: Profimedia

Navodni vanzemaljac ima izduženu lobanju, ukošene oči i neobičan broj rebara, barem prema reporteru, koji je naveo da se čini da telo ima 10 rebara na svakoj strani tela u poređenju sa tipičnih 12 kod ljudi, piše Daily Mail.

Fotografije preminulog bića dostavio je anonimni izvor putem WhatsApp poruke reporteru Hosepu Gijaru koji je rekao da mumija možda potiče iz 'el cerro de los enanos' ('Brda patuljaka') u udaljenoj Kolumbiji.

Nakon fotografije pojavilo se bezbroj spekulacija, a profesor Sian Halcrov, forenzički antropolog i stručnjak za ostatke novorođenčadi, rekao je za Mejl onlajn da su ovo verovatno ostaci prevremeno rođene bebe. Takođe je i profesorka Halkrou je rekla za Mejl onlajn da se svi navodni dokazi o vanzemaljskom poreklu primerka mogu lako objasniti.

Ona je naglasila:

"Uvek postoje teorije zavere i nažalost neki ljudi ih prihvataju jer privlače najviše pažnje. Međutim, ignorisali su najlogičnije objašnjenje, da je ovo prevremeno rođena beba."

Profesorka smatra da je neobičan izgled pronađenih ostataka nastao zbog mumifikacije mekog tkiva u sušnim uslovima.

Pošto fetusi imaju mekše kosti i nisu u potpunosti razvijeni, ovaj proces mumifikacije može učiniti da ostaci fetusa izgledaju upravo ovako, neobično posmatračima.

Tvrdnje da je vanzemaljac u pitanju su opovrgnute logičnim objašnjenjima.

Naime, neobične proporcije zapravo nisu neobične jer su glava i telo proporcionalni za fetus.

Dakle, profesorka Halkrou je objasnila:

"Anatomija pronađenih ostataka je konzistentna sa mumificiranim ljudskim fetusom. Nepravilan izgled lobanje može biti posledica oblikovanja glave fetusa tokom porođaja gde parijetalna kost (velike kosti sa obe strane i na vrhu lobanje) može preklapati frontalne kosti i drugu parijetalnu kost.“

Pored toga, profesorka naglašava sledeće.

"Bebe otvaraju oči u materici tek oko 27. nedelje gestacije, tako da su navodne deformisane oči rezultat mumifikacije mekog tkiva očiju i kapaka".

Što se tiče tvrdnje da ima samo 10 rebara sa obe strane, profesorka Halkrou kaže da 'nema razloga' da se veruje da je to slučaj.

"Pošto su dva donja rebra veoma mala, izuzetno ih je teško videti i teško bi ih bilo uočiti samo na slikama."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: