Život

Sreda, 28.02.2024.

13:23

Princ Hari izgubio sudski spor

Princ Hari izgubio je jutros spor na Visokom sudu protiv vlade povodom nivoa njegove bezbednosne zaštite kada se nalazi u Velikoj Britaniji.

Izvor: Tanjug

Princ Hari izgubio sudski spor
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Vojvoda od Saseksa je pokušavao da poništi presudu kojom je njegov bezbednosni status smanjen nakon što je prestao da bude "aktivna kraljevska vlast", preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Njegovi advokati su tvrdili da je nepravedan način na koji je ta odluka doneta.

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije saopštilo da se o bezbednosti princa Harija odlučuje od slučaja do slučaja. Još u decembru, kada je pokrenut spor, advokati Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su Višem sudu da će princ Hari i dalje imati javno finansirano policijsko obezbeđenje, ali da će to biti "aranžmani po meri, posebno prilagođeni" princu, a ne kao neprekidno obezbeđenje za članove kraljevske porodice.

Presuda bi mogla da ima implikacije na buduće posete princa Harija Britaniji, jer je on ranije tvrdio da niži nivo bezbednosti otežava dovođenje članova njegove porodice u zemlju. Princ Hari živi u SAD sa suprugom Megan i njihovo dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: