"Braća po krvi": Nisu se poznavali, a on mu je spasao život FOTO

Anonimnom donacijom matičnih ćelija Marijus Verner je spasao život pedijatra Nika Embltona. Doktor Nik je bolovao od retke vrste raka krvi, a jedina nada za njegovo ozdravljenje bila je transplantacija koštane srži. Kako odgovarajući davalac nije mogao biti pronađen u Ujedinjenom Kraljevstvu, potraga je proširena na globalni nivo.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2024.

12:27

Foto: Shutterstock/Gutesa

Nakon dve godine traganja, BBC i dobrotvorna organizacija Entoni Nolan uspeli su da spoje ova dva čoveka. Doktor Nik, inače iskusni pedijatar, koji je tokom više od dve decenije spašavao živote dece, sada je sam bio u potrazi za spasenjem. Dok se šetao bolničkim hodnicima, svestan ozbiljnosti svog stanja, sačinio je testament i podelio svoje emotivne misli sa porodicom.

Transplantacija koštane srži bila je ključna, a Marijus, mladi Nemac iz Kemnica, pokazao se kao idealan davalac. Identitet davaoca i primaoca ostao je u tajnosti sve dok nije potvrđeno da je transplantacija uspela. Kada su se napokon sreli, emocije su preplavile obojicu. Marijus je izrazio zahvalnost i radost što je njegova donacija spasila život doktora Nika, ali i priznao da je, zahvaljujući ovoj prilici, pronašao svrhu i vrednost u sopstvenom životu. Dok se zagrljeni "smeštaju" u novonastalu vezu "braće po krvi", njihova priča postala je snažan podsetnik na moć humanosti i neizmernu vrednost života. Ova inspirativna priča je postala simbol ne samo fizičkog ozdravljenja, već i ozdravljenja duše, piše BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: