Život

Nedelja, 25.02.2024.

09:06

Par osvojio milion funti na lutriji: Usledio raskid, suze i haos FOTO

Britanski par vodi borbu oko greb-greb kartice vredne milion funti, koju su "zajedno kupili", a nakon nagrade devojka je rešila da "nastavi svojim putem".

Izvor: B92

Par osvojio milion funti na lutriji: Usledio raskid, suze i haos FOTO
Foto: Shutterstock/pathdoc

Majkl Kartlidž (39) i bivša partnerka Šarlot Koks (37) zajedno su kupili karticu u prodavnici u Spaldingu u Linkolnširu, ali je Šarlot napustila Majkla nekoliko nedelja kasnije. Šefovi lutrije su rekli da je ona jedini dobitnik džekpota i Majkl je rešio da "istera pravdu".

Majkl priznaje da je Šarlot i platila i ogrebala karticu, ali takođe tvrdi da je on bio taj koji joj je predložio da kupi srećku.

Bezbednosni inženjer Majkl iz Spaldinga rekao je za medije da ima pravo na polovinu gotovine i da je spreman da pokrene pravni postupak.

"U šoku sam. Mogu otvoreno da priznam da tu srećku ne bismo dobili bez Šarlot, ali ni ona je ne bi dobila bez mene. Znam da je njen bankovni račun to platio, ali moralno bi trebalo da košta pola-pola", rekao je Majkl. Međutim, Šarlot je kasnije uzvratila na tvrdnje svog bivšeg, a izvor je rekao publikaciji da njen bivši partner "nema pravo“ na džekpot. Par je bio zajedno tri meseca pre nego što je počela loto drama.

Majkl tvrdi da je on predložio Šarlot da kupe par srećki od pet funti, ali je ona rekla da nema para.

"Rekla je da nema novca da potroši na greb-greb kartice, ali ja sam rekao da ću joj prebaciti novac. Bili smo u radnji i ušao sam u aplikaciju, jer nisam imao bankovnu karticu. Započeo sam transfer, držao sam ga da joj pokažem. Možete me videti kako ovo radim na bezbednosnoj kameri radnje. Signal je bio loš tako da nije prošao u to vreme u prodavnici, samo je bio u procesu prenosa. Kupila je dve srećke svojom karticom i kada smo stigli kući izgrebala ju je", ispričao je Majkl.

Na njihovo zaprepašćenje, jedna od greb kartica donela im je džekpot od milion funti.

"Nismo mogli da verujemo. Bili smo u stanju šoka. Bilo je stvarno ludo. Otvorio sam svoju aplikaciju 40 minuta kasnije i stigla je notifikacija da je novac legao na račun", rekao je Majkl.

Par je potom proveo veče slaveći svoju pobedu i slikajući srećku, uključujući i jednu fotografiju na kojoj je Majkl drži. Planirali su da stave novac na zajednički račun i kupe kuću sa njim, ali stvari su se preokrenule nekoliko nedelja kasnije kada je Majkl primio telefonski poziv od jednog Šarlotinog prijatelja koji mu je rekao da ona raskida sa njim i da odmah napusti njenu kuću.

On je sa sobom poneo karticu, a Šarlot je odmah pozvala čelnike lutrije i porazgovarala sa njima kako da postupi u ovoj situaciji. Ona je dobila svoju karticu nazad, a Majkl je rekao da je "spreman za borbu" i da ne želi da odustane od svog novca, prenosi Metro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: