Izrael odustaje?

Nakon što su se pojavili navodi da bi Izrael mogao da bude diskvalifikovan sa Evrovizije, oni su se i oglasili.

Život

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

12:52

Izrael odustaje?
Foto: John Theodor/Shutterstock

Izraelska pesma kojom će se predstavljati na Evroviziji pod nazivom Oktobarska kiša sadrži političku poruku, stoga je Evropska radiodifuzna unija razmatrala da li da cenzuriše pesmu.

Izraelci su se sada oglasili i istakli kako će odustati od Evrovizije ukoliko budu cenzurisani.

"To znači da ukoliko pesma nije odobrena od strane Evropske radiodifuzne unije, Izrael neće učestvovati na predstojećem takmičenju u Švedskoj", rekli su Izraelci. Podsetimo, mediji javljaju da pesma aludira na napade Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, većinom civila i oteto i u Pojas Gaze odvedeno više od 250 talaca.

U izraelskim napadima na Gazu u znak odmazde poginulo je više od 29.000 ljudi, najviše žena i dece.

Neki aktivisti su pozvali da se Izraelu zabrani učešće na takmičenju zbog rata u Gazi, ali EBU smatra da toj zemlji valja dozvoliti učešće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: