Hrvatski mediji napali Breskvicu: "Srpska pevačica osuđivana za genocid"

Velika polemika se vodila oko pesme "Gnezdo orlovo", kojom se Anđela Ignjatović Breskvica predstavlja na takmičenju Pesma za Evroviziju.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2024.

12:53

Hrvatski mediji napali Breskvicu:
Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Nakon što su Breskvicu mnogi napali na društvenim mrežama kako je takmičarska pesma "Gnezdo orlovo" genocidna i poziva na "vraćanje" Kosova i sama pevačica se oglasila.

"Očekivala sam da će ljudima da se dopadne pesma. Pesma je srpska, prava, i mislim da je ljudma nedostajalo tako nešto", rekla je ona gostujući na TV Prva.

Ipak, na tome se nije završilo. Hrvatski medij Net.hr je objavio tekst o našoj pevačici u kom su navedene pogrešne informacije.

"Srpska pevačica Breskvica, pravim imenom Anđela Ignjatović, osuđivana je za nacionalizam i genocid zbog svoje pesme "Gnezdo orlovo" kojom će nastupiti na ovogodišnjem srpskom izboru za pesmu Evrovizije", glasi sporna tvrdnja.

U daljem tekstu navode i kako se Breskvica oglasila zbog "optužbi za genocid". Podsetimo, Breskvica je već govorila o tome da pesma jeste srpska, govori o dobru i zlu, te da u njoj svako može da pronađe neku svoju poruku.

"Prvo su bili negativni komentari, prva dva–tri dana je bilo katastrofa, ali onda su ljudi polako počeli da slušaju pesmu. Mislim da je to taj prvi udar hejtera, pa posle isplivaju dobri komentari. Ta reč genocidna pesma, to je jedino što me je uzdrmalo, ali sam posle par dana prevazišla. Prvo mi je pomogla porodica, pa onda sama sa sobom razgovaram, ali očekivalo se tako nešto", istakla je Breskvica na TV Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: