Predstavnica Severne Makedonije bacila zastavu na pod - da li će je povući sa takmičenja?

Tek što je završen jedan incident pred Pesmu Evrovizije, kada je nepoznati mladić vređao italijanske predstavnike Mahmuda i Blanku dok su davali intervju, već je osvanuo novi.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2022.

16:52

Default images

Naime, Javni servis Severne Makedonije osudio je potez svoje predstavnice na predstojećem muzičkom takmičenju, jer je pevačica Andrea Koevska juče na svečanoj ceremoji, tačnije na tirkiznom tepihu, bacila zastavu svoje zemlje. Postavlja se pitanje hoće li Severna Makedonija sada povući svoju predstavnicu, samo nekoliko dana pred drugo polufinale kada bi Andrea trebalo da otpeva prvi put pesmu "Circles".

Incident se dogodio nakon što je pevačica na molbu fotografa odlučila da pozira bez zastavice koju je nosila u ruci. Kako joj u tom trenutku niko od članova njene delegacije nije bio u blizini, Andrea Koevska je zastavu bacila na pod, što je uzrujalo ljude na MRT-u, koji su se o ovom činu oglasili saopštenjem.

"MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tokom ceremonije otvarenja Evrovizije. Podsećamo da se u Severnoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše evrovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola."

"MRT očekuje da se Andrea izvini građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njenog povlačenja s Evrovizije - stoji u saopštenju MRT-a uz dodatak da će njihova delegacija jako paziti da Andrea Koevska svojim ponašanjem ne nanese novu štetu ugledu zemlje na Evroviziji."

Nešto kasnije, odmah je reagovala i Koevska.

"Nisam imala nameru da ikoga uvredim i ako sam to učinila, izvinjavam se. Nosim zastavu sa sobom gde god idem i nadam se da ćemo stvarno moći da pređemo preko ovoga. Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to pogrešno protumačeno. Severnu Makedoniju želim da predstavim u najboljem svetlu i nadam se da svi zajedno možemo da nastavimo ovu eurovizijsku priču", poručila je Andrea Koevska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: