Život

Utorak, 08.03.2016.

10:24

Poslušajte deo pesme koja predstavlja Srbiju na Evroviziji

Sanja Vučić otkrila je deo pesme koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji 2016.

Izvor: B92

Poslušajte deo pesme koja predstavlja Srbiju na Evroviziji
Ivana Peters i Sanja Vuèiæ (Foto: Tanjug / Tanja Valiæ)

Reč je o pesmi "Goodbye" čiju kompoziciju i tekst potpisuje Ivana Peters, aranžman za simfonijski orkestar Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS-a, a za program Uroš Marković. Sanja Vučić (22) rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu. Muzički se obrazovala od malena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke, a deceniju i po kasnije postala je glas spreman da peva Aretu Frenklin, Bijonse…

Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Usavršavala se s operskom divom Katarinom Jovanović, koja za nju kaže da je „važno da ostane svoja i da sačuva svoju posebnost”. Studira arapski jezik, a prepoznatljivi je vokal sastava ZAA s kojima je nastupala na svim većim regionalnim festivalima („Egzit”, „Lav fest”, „Nišvil”, „Arsenal fest”).

Sa grupom ZAA ima do sada objavljen jedan album „What about”. Ivana Peters, autorka pesme Goodbye, kojom će nas Sanja predstavljati na izboru za „Pesmu Evrovizije” kaže da će „morati da obuzdavaju Sanjin glas, jer ona može mnogo više od toga što pesma zahteva”. Sanja Vučić živi u Beogradu, obožava svoj Kruševac i kaže da je za nju najveća sramota ako neki deo Kruševca nije upoznala.

Sada će upoznati i Stokholm. Pojedini urednici već Sanjinu karijeru označavaju kao „srpski san” – kako neko mlad, bez ikakve protekcije, zahvaljujući svom talentu može da dobije šansu života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: