Život

Petak, 06.09.2013.

12:27

Ovako Putin brine o Angeli Merkel...

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokazao je tokom Samita G-20 kako i te kako vodi računa o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Izvor: B92

Default images

Putin je naime u dvorcu Peterhof pred početak predstave "Voda i muzika” u Sankt Peterburgu kao pravi domaćin pokrio nemačku kancelarku ćebetom dok su se u društvu premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona čekali da počne predstava pripremljena za goste Samita G-20 koji se održava na baltičkoj obali Rusije.

Strani mediji primećuju da je Putin kao pravi galantni gospodin ćebetom ogrnuo Angelu Mekrel. Potom su uz čaj i konjak posmatrali predstavu, a u dvorcu Peterhof su za večerom nastavili razgovore o gorućim svetskim temama.
Beta/FOTO: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Godišnji samit lidera najrazvijenijih zemalja sveta prvi put u toku proteklih pet godina, koliko se takav skup održava, nema za glavnu temu ekonomiju, već političku krizu u Siriji.

Svetski lideri su u dvorac Peterhof stigli iz Konstantinovskog dvorca u selu Streljna kod "severne ruske prestonice" u dva autobusa, izveštavaju agencije.
Beta/FOTO: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Dvorac koji je koristila porodica Romanovih izgrađen je početkom 18. veka, a palata je služila kao carska rezidencija do Oktobarske revolucije.

Dvorac Peterhof je jedan od najposećenijih muzeja Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: