Život

Utorak, 27.02.2024.

00:07

Ovo su prvi finalisti PZE 2024

Prvo polufinalno veče Pesme za Evroviziju završeno je, a osam izvođača nastupiće i u velikom finalu, koje je u subotu, 2. marta.

Izvor: B92

Ovo su prvi finalisti PZE 2024
Foto: B92

Pobednik će predstavljati našu zemju na evropskom muzičkom takmičenju Evorovizija, koje će se ove godine održati u Švedskoj, tačnije u Malmeu.

Nakon 15-minutnog glasanja publike SMS porukama, kao i glasanja od strane stručnog žirija, proglašeni su finalisti ovogodišnje PZE. Ukupno ih je osam, a oni su:

Hristina sa pesmom "Bedem"

Lena Kovačević sa pesmom "Zovi me Lena"

M.I.R.A. sa pesmom "Percepcija"

Bojana i David sa pesmom "No, no, no"

Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo"

Marko Mandić sa numerom "Dno"

Keni nije mrtav sa pesmom "Dijamanti"

Zorja sa pesmom "Lik u ogledalu" Nakon proglašenja takmičari su izvukli i redne brojeve nastupa u finalu. Hristina sa pesmom "Bedem" nastupiće pod rednim brojem 5, Lena Kovačević nastupiće pod rednim brojem 15 sa pesmom "Zovi me Lena", M.ira sa numerom "Percepcija" pod brojem 7, zatim Bojana i David sa pesmom "No No No" pod rednim brojem 14.

Marko Mandić i pesma "Dno" nastupiće pod rednim brojem 6, bend Keni nije mrtav sa pesmom "Dijamanti" nastupiće pod brojem 10, a Zorja će sa pesmom "Lik u ogledalu" nastupiti pod brojem 11,

Drugo polufinalno veče možete pratiti na prvom programu RTS-a, sa početkom od 21 čas, kao i na LIVEBLOG-u, na sajtu b92.net. Najprimećeniji nastupi bili su definitivno Zorje Pajić i Breskvice, a obe su ušle u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: