Život

Ponedeljak, 26.02.2024.

19:52

Menadžer Bijelog dugmeta otkrio mračne tajne članova: "Nismo mogli da ga obuzdamo, voleo je poroke"

Jedan od poznatih estradnih menadžera Raka Marić, koji je sarađivao sa Bijelim dugmetom i Goranom Bregovićem tokom njihove uspešne karijere, otkrio je detalje njihove "burne" saradnje.

Izvor: Informer

Menadžer Bijelog dugmeta otkrio mračne tajne članova:
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Kako je bio veoma blizak sa njima, Raka je često prisustvovao situacijama i incidentima koji su se dešavali iza bine.

Kako je na početku naveo, prva sećanja vežu ga za stari kombi kojim su išli na turneje.

"Taj stari kombi jedino sam ja znao da vozim i niko više. Niko nije imao ni vozačku. Samo dva mesta je imao, ja sam vozio, a oni su se menjali na svakih 100 kilometara. Ili Goran, ili Zoran, ili Bebek. Sedeli su pozadi u kombiju na blatobranu, tamo bismo montirali neke sunđere, da bude mekano. U to vreme na primer Ljubljana-Sarajevo, to je u to vreme bilo 8 sati, 10 sati vožnje, putovanja. Pa stani, počnu da puše, pukne guma, pa nikad ne dođeš do Ljubljane. U to vreme to je bilo tako", rekao je on, pa progovorio o konkurenciji.

"Konkurencija nije bila neka, Čorba je bila aktuelna, i Yu grupa. Dobro, Dugme je tu bio jedan level veći od ostalih i onda je rastao sve više i više. Pa bilo je problema normalno, sa članovima benda, Ipe je bio mlad, nismo mogli da ga obuzdamo. To je bilo u početku, kasnije dolaze drugi problemi s drugim pevačima, sa Tifom, to su bile muke, da režeš vene od muke, šta mi je radio", priznao je Raka i dodao da ga je Tifa najviše mučio.

"Voleo je te poroke, tako da sam ga morao paziti, gde će biti, šta će biti posle koncerta, kada će leći, obilazio sam ga da ne pobegne negde, da ne ode u život. Nije mogao da peva par puta. Goran je znao da peva umesto njega da ga pokriva sa glasom. Tražio sam ga po kafanama. U Vršcu sećam se da sam ga tražio. Noć 12 sati, ja krenem u obilazak da vidim da li su svi legli. Vidim da ga nema u sobi. Vršac, ponoć, nigde ništa nema sve je zatvoreno. Ja izlazim iz hotela, naiđem na neki taksi pitam vozača: "Ima li da radi neka kafana, nešto?", kaže: "Ima gore, na vrh čuke vršačke neka kafana koja radi". Ja se uputim tamo, izlazim iz taksija, čujem: "Lipe cvatu", ja ulazim, imam šta da vidim. Tifa na stolu, peva, oko njega su svi pijani muškarci", zaključio je on za "Informer".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: