Život

Četvrtak, 25.02.2021.

12:58

Prirodnjački centar Srbije biće otvoren za sve posetioce od 1. marta

Prirodnjački centar Srbije beleži godišnje oko 100.000 posetilaca iz celog regiona, a jedno je od nezaobilaznih mesta za porodične izlete i ekskurzije.

Izvor: B92

Prirodnjački centar Srbije biće otvoren za sve posetioce od 1. marta
Ilustracija/Foto:Rastkobelic/Shutterstock

Sa devet stalnih postavki, mnoštvom gostujućih izložbi i ekskluzivnim novitetima svake sezone, privlači i sve veću pažnju javnosti. Tako je za novu sezonu obogaćena izložba “Životinje Afrike” novim eksponatom, promenjen je ambijent restorana, urađena nova igraonica za decu…

Specifični i moderni spoj nauke, obrazovanja, kulture i zabave čini Prirodnjački centar jedinstvenom turističkom atrakcijom u kojoj podjednako uživaju sve generacije.

Prateći standard savremenog doba, sve izložbe Prirodnjačkog centra digitalizovane su kroz sistem QR kodova, pa posetioci mogu da se dodatno informišu o eksponatima. Prirodnjački centar poseduje i multimedijalnu salu sa 3D bioskopom, namenjenu pratećim sadržajima za posetioce. Cilj ovakvog koncepta je da se naučni sadržaji posetiocima, a prvenstveno najmlađima, približe na jedan inovativan i zabavan način.

U prethodnom periodu Prirodnjački centar uspostavio je saradnju sa Centrom rusko-geografskog društva iz Beograda i sa "Darvinovim muzejem" iz Moskve u oblasti podizanja kvaliteta rada obe institucije kroz razmenu znanja, iskustava, edukacije i promocije, čime se pozicionira kao lider naše zemlje u oblasti međunarodne saradnje i naučnog turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: