Slavni DJ uhapšen zbog posedovanja droge

Američki DJ Dejvid Morales uhapšen je u Japanu nakon što je policija kod njega našla manju količinu ekstazija, objavili su japanski mediji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 07.10.2018.

11:00

Slavni DJ uhapšen zbog posedovanja droge
Foto: Gettyimages

Morales je uhapšen na aerodromu u Fukoki na jugu Japana "zbog kršenja zakona o kontroli narkotika i psihoaktivnih supstanci", rekao je portparol policije.

Prema listu Asahi Šimbun, u njegovom ručnom prtljagu pronađene su pilule sa 0,3 grama ekstazija.

Novine Sankei Šimbun pišu da je 56-godišnji DJ odbacio optužbe za krijumčarenje droge.

"To nije moje, neko mi je podvalio", rekao je Morales.

DJ koji je vladao scenom u Njujorku 80-tih i 90-tih, a 1998. osvojio Gremi nagradu za remiks godine, trebalo je da nastupi u gradu Fukuoka, a zatim i u Tokiju.

Japan ima vrlo represivnu politiku prema drogama.

Posedovanje ekstazija za ličnu upotrebu, bez obzira na količinu, kažnjava se do sedam godina zatvora i novčanom kaznom od 22.800 evra.

Bivši član Bitlsa Pol Mekartni je 1980. godine proveo devet dana u pritvoru u Tokiju nakon što mu je pronađena marihuana u prtljagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: