Ko su najveći radnici u Evropi? /FOTO

Kartograf, lingvista i matematičar Jakub Marijan kreirao je mapu koja prikazuje koliko zaposleni u većini država Evrope provode nedeljno na poslu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

18:10

Ko su najveći radnici u Evropi? /FOTO
Foto: Thinkstock

Kako njegova statistika uključuje i radno vreme na povremenim poslovima, brojevi su niži od 40, koliko je u nekim državama normalni nedeljni radni broj sati.

Mapa je napravljena na osnovu najnovijih podataka Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i pokazuje broj radnih sati na nedeljnom nivou u svakoj zemlji Evrope, osim balkanskih zemalja i dela severoistočne Evrope, pa tako podataka za našu zemlju nema.

Na osnovu ovih podataka najviše nedeljno rade Grci (39 sati), zatim Rusi (38 sati), pa Letonci i Poljaci sa 37 sati, piše Independent.

Ubedljivo najmanje vremena na poslu provode Nemci (26 sati), zatim Norvežani i Holanđani (27 sati), a nakon njih Francuzi (28 sati).

Kada je reč o drugim zemljama sveta, izvan Evrope, čini se da Meksikanci rade najviše (43 sata), više i od Japanaca (33 sata).

Martijan je objavio podatke još nekih zemalja, pa za one zemlje koje već nisu navedene, lista izgleda ovako:
  • Kanada 33
  • Amerika 34
  • Novi Zeland 34
  • Izrael 36
  • Čile 38
  • Koreja 40

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: