Ova životinja ima 414 nogu i čak četiri penisa

Naučnici u Kaliforniji otkrili su novu vrstu stonoge koja bi vaše gađenje prema ovim bubama mogla da podigne na sasvim nov nivo.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

19:17

Ova životinja ima 414 nogu i čak četiri penisa
Foto: Wikimedia Commons

Zove se llacme tobini, a posebna je po tome što ima ekstremni odbrambeni mehanizam sa 200 žlezda koje izbacuju otrov za odbranu od grabljivaca.

Međutim, čak i to nije bilo dovoljno da se naučnici začude. Naime, ova stonoga ima 414 nogu, a četiri od njih može da pretvori u penise. Međutim ova stonoga ipak nema najviše nogu. Najviše koraka pravi illacme plenipes, koji ima 750 nogu, a otkriven је pod stenama u Silicijumskoj dolini.

Entomolog Pol Marek sa univerziteta Virdžinija tek izjavio je kako nikad ne biste očekivali da će drugu najnogatiju životinju na svetu naći u pećini udaljenoj samo 240 kilometara.

Tobini može da proizvodi svilu kao i rođak s više nogu, a za otkriće je zaslužna biolog Džin Krejca. Tačnu lokaciju pećine u kojoj su otkrili ovu životinju još kriju zbog osetljivosti nalazišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: