"Aleksić je moralna nakaza": Stižu poruke podrške za Milenu Radulović

Poznati vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden je sinoć, 16. januara, u stanicu policije, a srpska glumica Milena Radulović (26) tvrdi da ju je silovao kad je imala samo 17 godina.

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2021.

12:45

Poznati vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden je sinoć, 16. januara, u stanicu policije, a srpska glumica Milena Radulović (26) tvrdi da ju je silovao kad je imala samo 17 godina.

Hana Selimović: "I ja vučem traume iz Mikine škole"

Veliku podršku Milena je dobila od svojih kolega, ali i drugih javnih ličnosti, koje su njenu ispovest delile na društvenim mrežama.

Tihomir Stanić je jutros na TV "Prva" rekao da ima duboko poštovanje prema bolu žrtava i kako je ovaj slučaj "presedan o kome će se dugo pričati".

Mirjana Karanović rekla je da je Aleksić "moralna nakaza" i kako "predatori pažljivo biraju žrtve, posebno među mladima i decom.

"On je propovedao porodične vrednosti, strogost, disciplinu i hrišćanski moral i sve to koristio kao sredstvo za dominaciju i seksualno zlostavljanje", rekla je Karanović. Miodrag Radonjić napisao je na društvenim mrežama: "Milena, podrška za sve vas".

Na sličan način podršku su joj uputili i Nina Janković, Aleksandar Radojičić, Milan Marić, Aleksandra Tomić, Jelisaveta Orašanin, Radovan Vujović, Kristina Radenković, Hristina Popović, Marijana Mićić, Milena Vasić, Vanja Milačić, Vukota Brajović, Dragana Dabović, Miona Marković, kao i rediteljka Milena Grujić.

"Živimo u svetu u kom je neko ko je seksualno zlostavljan kao maloletno lice, kao dete, pored teške psihološke borbe, morao da čeka do svoje dvadeset i šeste godine, glumačke karijere u Rusiji i statusa autonomne umetnice da bi se usudio da kaže šta mu se desilo. Ja ne znam kako se to preživi. Svaka čast Mileni na snazi da izdrži i hrabrosti da podeli ovako nešto strašno i važno. Razmislite o tome koliko devojaka je vodilo ovu borbu" , napisala je rediteljka Grujić.
Foto: Printskrin/TV Prva
Danijela Štajnfeld pružila podršku zlostavljanoj koleginici: "Uz tebe sam"

Saša Joksimović oglasio se jasnom porukom.

"Stop nasilju nad ženama, doživotna robija za silovatelje, čuvenog Miku Aleksića i njemu sličnim... Podrškama koleginicama i uspeh u karijerama", napisao je brat Željka Joksimovića.

Ivan Bosiljčić napisao je "Podrška", Ivan Mihajlović "Bravo", a Sofija Milošević, Aleksandar Radojičić, Radovan Vujović, Mia Bjelogrlić, Bojan Perić izrazili su svoju podršku emotikonima srca.

Objavu su takođe komentarisale i pevačice Milica Pavlović i Slavica Ćukteraš sa emotikonima srca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: