Da li treba uvesti bolovanje za negu kućnih ljubimaca? VIDEO/ANKETA

Polemika na društvenim mrežama se sve više zahuktava.

Izvor: B92, prva.rs

Ponedeljak, 29.01.2024.

11:35

Da li treba uvesti bolovanje za negu kućnih ljubimaca? VIDEO/ANKETA
Foto: EPA-EFE/JAKUB KACZMARCZYK POLAND OUT

Na TV Prva gosti u emisiji "Jutro" bili su Aleksandar Radivojević, advokat, i Aleksandar Gavrić, predsednik organizacije Animal reskju Srbija (Animal Rescue Serbia), a u studiju im se pridružio i pas Badi. Kako su naveli, postoje dva načina posmatranja ovog problema, a to su emotivna i logička strana.

"Ako krenemo od toga da to posmatramo sa emotivne strane, ljubimca posmatramo kao člana porodice i trebale bi da postoje neke povlastice. Mi smo mislima negde drugde i manje smo fokusirani na posao. Ako posmatramo logički i gledamo to kao nešto što je minus za firmu, poslodavac treba da bude svestan benefita ukoliko pusti zaposlenog da bude sa voljenim bićem: on će se vratiti raspoloženiji i produktivniji, jer će biti fokusiran na posao i ništa mu neće odvlačiti pažnju", rekao je Aleksandar Gavrić.
Međutim, sa pravne strane za sada ne postoji opravdanje.

"U ovom momentu ne postoji mogućnost da se za negu ljubimca dobije bolovanje. Odredbe Zakona o radu koje regulišu tu oblast su stroge, decidirane i restriktivne. Morate da ispunite određene uslove da biste dobili pravo da negujete svoje dete ili roditelje. Na primer, jedan od uslova je da sa roditeljem delite prostor", rekao je advokat, a više o ovoj temi možete pogledati u video-snimku u prilogu.

Mišljenja su krajnje podeljena. Pišite nam šta vi mislite o uvođenju ove opcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: