Nedelja, 29.03.2020.

15:33

Bez njega su "izgubljeni": Pas opslužuje komšije koje ne smeju napolje

Zlatni retriver, Sandens, postao je poznat širom Kolorada jer pomaže komšijama lošeg zdravstvenog stanja.

Izvor: B92, Tanjug

Bez njega su
Foto: ilustracija, depositphotos, jurra89

On im pomaže da nabave hranu i lekove potrebne za svaodnevni život, a time ujedno doprinosi sprečavanju širenja koronavirusa, a od koga je u SAD umrlo 2.190 ljudi

Sandens već nedeljama pomaže komšijama u nabavci hrane i lekova, pogotovo Rene Helman koja zbog hronične opstruktivne bolesti pluća ne sme da izlazi iz kuće, jer bi koronavirus za nju bio poguban.

Njegova vlasnica Karen Evelt naučila ga je da ode do komšija i od njih uzme spisak onoga što im treba. Kada Sandens to učini Karen ode u nabavku, a Sandens im posle odnese i ostavi ispred vrata, prenose lokalni mediji.

Sandens, kako kažu, za sve usluge dobija poslastice koje ga motivišu.

I Karen i Rene navode da Sandens pokazuje da ne mogu samo ljudi pomagati jedni drugima u ovom teškom trenutku, već to mogu učniti i kućni ljubimci.

Obe dodaju da bi bez Sandensa bile "izgubljene".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: