Ponedeljak, 26.02.2024.

13:50

Porodica u središtu teorija zavere: Ko su Rotšildovi?

Izvor: B92

Porodica u središtu teorija zavere: Ko su Rotšildovi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

svet se menja i duhovno i energetski i intelektualno

pre 5 meseci

(realno, 26. februar 2024 21:26)
Komentar ti jeste realan, to se moram složiti. Po principu uvažava “stanje na terenu” tj. realnost. Ali je istovremeno i deterministički. Pitanje ljudske prirode razlikuje se od prirode životinjskog sveta po slobodi izbora, po svesti. Tako da reći to je normalno isto je kao i reći čovek nema volju već samo instikte i porive i sa tim se složiti i u jednoj etičkoj ravni bezmalo diviti se jednom takvom poduhvatu. Gaziti preko leševa da bi se dočlo do bogatstva je ok? Pa da li si svestan šta to znači? Zamisli sliku ogromnih stradanja, i direktno i indirektno prouzrokovanih “delatnostima” takvih moćnika. Da li bi ti onda to bilo ok i svaka čast? Koliko nesrećnih i neostvarenih života, muke, bolesti, bede, direktnih smrti u ratovima, masovnim zločinima…zbog “prirode čoveka”…što je u redu? Pa ja stvarno ne znam šta da ti kažem. I tebi i bilo kome drugom ko je recimo shvatio tu tvoju veliku “mudrost” pa u svom malom životu ukapirao da treba da zgazi nekog da bi napredovao u poslu, manipuliše, laze…Stavite prst na čelo i znajte da postoje ljudi, a postojala su i čitave kulture i društva koja su se razvile društva blagostanja bez stradanja pojedinaca zbog toga, bez ratova…a onda je došla “kultura” koja je i “nauku” i misao razvila da bi ljudi te zločine i laži opravdavali. Današnja nauka i sistem mišljenja nisu niti istiniti niti konačni, već su samo podređeni tome da bi averejdž Džou rekao to je ok, nema krivice. Međutim, u konačnici neće proći.

realno

pre 5 meseci

Nisu oko njih nikakve teorije zavere. Covek bio toliko bogat i jak da je davao pare britanskom kralju i vladama sirom Evrope, skapirao na vreme da je bolje finansirati svaku vlast nego sam uci u politiku i sad ce neko da mi prica da familija koja je posudjivala pare kraljevima da zauzvrat nije dobili niti trazila nista...
(Terza robija, )

Одличан коментар, као и онај други који завршава реченицом да би се и Србија понашала исто као Америка када би била толико моћна.
То је све толико једноставно, погледајте ову сиротињу од српских богаташа (када се упореде са светским играчима), они се већ после пар стечених милиона понашају толико арогантно и агресивно да је то страшно. Па зашто онда фамилија која већ 200 година позамљује новац светским владарима не би била доминантна, агресивна, безобзирна - у људској природи је да осили када има моћ (нарочито ако то дуго траје).
А проблем оних људи који све проглашавају за теорију завере је да или не могу, или не смеју, да схвате да је свет безобзиран свугде, и у Србији, и у Америци, и у Индији. Нека средња виша класа, инжењери, лекари итд су још и могли у нормално да зараде неке новце за пристојан живот, а да не морају да газе око себе. Али 99% људи који су стигли до великог новца је морало управо то да чини, јер је то део игре зване велико богатство. Тако је у Србији, тако је и на западу. Е, сад, неким је лакше да кажу да је све то теорија завере, и да демократија заиста постоји.

da, a

pre 5 meseci

smaram me da pisem detaljno a i nema toliko mesta ali poenta je da su rotsilde i rokefelere izgradili vatikan i engleska kruna. Masoni su bili engleski projekat i dugo vremena je bila borba izmedju njih i jezuita/vatikana i jedna od tih zrtvi smo i mi odnosno prvobitna jugoslavija. Posle drugog svetskog rata vatikan je izgubio ono uticaja sto je imao i englezi su preuzeli primat. Od tada, a to je vec 70-80g sad engleska kruna upravlja vecim delom sveta kako zeli kao i pre, samo sto sad imamo gomilu "nezavisnih" drzava kojima upravljaju korisni idioti. Vatikan je u saci masona odnosno kabale i engleza od kako su im ovi ubili papu koji je hteo da zabrani masoneriju medju katolickim svestenstvom. Zaboravio sam mu ime ali kratko je bio papa i umro je na "spavanju".
(Deni, 26. februar 2024 19:44)

Verovatno ih je izgradila britanska kruna, ali su se oni odavno otrgli i postali moćniji od krune. Od industrijske revolucije finansijski sektor je sve vise preuzimao dominaciju nad aristokratijom. Moc aristokratije je lezala u feudalizmu i zemljoposednistvu

Veliki brat

pre 5 meseci

(Vlado, 26. februar 2024 17:59)

I do svega toga si došao tako što si MISLIO svojom glavom? Ili si prepisao sa raznih portala na internetu, koji su prepisali od nekog drugog, a koji su prepisali od nekog ko je rekao...?

Nije ništa novo da najbogatije porodice kroje kapu celom čovečanstvu hiljadama godina unazad, ali isto tako mogu da nestnau preko noći ako se zamere pogrešnom (ne)prijatelju.

Vlado

pre 5 meseci

(Vlado, 26. februar 2024 17:59)
Dok je u istocnim zemljama drugacije....ma daj molim te svuda odlucuju bogati
(Haha, 26. februar 2024 19:42)

Izjednačavaš žrtve i njihove dzelate.Ne kažem ja da je na Istoku demokratija i poštenje.To je kao kad kod nas neki izjednačavaju Rusiju i Zapad.Pa izvinite nas Rusija nikad nije okupirala,nije ni bombardovala, pomagali su nas često.Još jedna laž kod nas često pisana je da nam Rusi nikad nisu pomogli.Naravno da jesu ali treba znati istoriju.Zapad je vešto izjednačio Hitlera i Staljina,a sada je kod njih čak Hitler i bolji od Staljina.I ako nisam ljubitelj Staljina. Vidimo zato u Ukrajini i još ponegde oživljavanje nacizma, jevrejski holokaust se negira.Dva svetska rata je započeo Zapad a ne Istok. Zapad je bacio atomsku bombu na Japan a ne Istok.Zapad je imao gasne komore i holokaust a ne Istok.Tako da mani nas tih izjednačavanja Zapada i Istoka. Zadnjih vekova je Zapad najmoćniji,vlada svetom i samim tim snosi odgovornost za ovu planetu.

мр

pre 5 meseci

Finansirali Napoleona, sve Britanske kolonijalne ratove, Adolfa Hitlera, Musolinija, Franka. Prvo finansirali Hitlera pa posle ucenjivali svet da im na teritoriji Palestine da Jevreja državu zbog genocida u drugom svetskom ratu. Svojevremo su dali kredit britanskoj Vladi da kupi Sueski kanal. Jedino oni i Romanovi su imali toliko para u tom vremenu da daju. Šta mislite ko je bio pravi vlasnik Rio Tinta do ulaska Kineza u istu tu kompaniju? Lepo je pročitati memoare od Henry Ford što se tiče ove familije… Zlo od familije.
(Goran Loznica, 26. februar 2024 16:14)

Када се ушло у причу о стварању Јеврејске државе Хитлер се није ни родио. Када се почело са стварањем Јеврејске државе, улагањима и досељавање Хитлер је био обичан каплар. Када је Јверејска држава скоро успоствањена Хитлер је дошао на власт. Када је створена, Хитлер је званично био мртав. Реално Хитлер нигде везе са Израелом, осим што неки сматрају да је неке ствари убрзао. Историја те територије тј данањи Израел и Палестина је врло интересантна, а то видимо и данас. Опсприти Јеврејима право на ту државу је сулудо, а о Хитлеру и да не говоримо. Палестинци исто имају право на државу. Могу само да се договоре, а све друго негирање је само криза.

Vlado

pre 5 meseci

Covek je bio vlasnik svih banaka na svetu.Njegova porodica je vlasnik MMF.On je bio vladar iz senke,i vlasnik svetske ekonomije.
(Marko, 26. februar 2024 16:13)

Hmmm... Tema je jako komplikovana. Pre bih rekao da su Rotšildi, Rokfeleri, Morganovi, Bilderberg grupa i ostali, samo vidljivi alibi, odnosno "svetleća reklama" za prave vladare sveta.
(Ibna, 26. februar 2024 17:59)

Mnogi naivno veruju da je MMF zaista medjunarodni a on je u američkim rukama.Da li su Rokfeleri, Morgani i sl pravi vladari ili samo maska, potpuno je nebitno.Da li je to britanska kraljevska porodica ili Bil Gejts, opet je nevažno.Da li su to cionisti ili neki drugi Jevreji, takodje je nebitno.Bitno je shvatiti da na Zapadu nema demokratije,da je to farsa,da je farsa kod niih to što ima nekoliko partija, sve su one na jaslama istog gazde.Koje razlike ima izmedju republikanaca i demokrata u USA? Nema ih.Evo Britanija za malo vremena promenila 3-4 premijera i jel video neko neku razliku? Nema razlike.Ko umisli da je vladar,prodje kao Kenedi.Klinton je dobio opomenu sa Monikom,pa se opametio.Zapadna politika je ista vekovima, dominacija nad celim svetom, iscrpljivanje drugih naroda, vladavina nad njima i kažnjavanje neposlušnih(Kuba, Srbija, Libija, Irak,Vijetnam,Rusija itd).A da je moćna Srbija kao Amerika, verovatno da bi i Srbija bila takva kao Amerika danas.

prOliver Parizerčuk

pre 5 meseci

Mene više zanima cemu sluze tuneli ispod sinagoge u Njujorku?
(Oliver, 26. februar 2024 16:22)

I gde je Isusova ruka i šta rade vanzemaljci iz Zeta Retikuli sazveždja i što smo primali vakcine!!!

Deni

pre 5 meseci

smaram me da pisem detaljno a i nema toliko mesta ali poenta je da su rotsilde i rokefelere izgradili vatikan i engleska kruna. Masoni su bili engleski projekat i dugo vremena je bila borba izmedju njih i jezuita/vatikana i jedna od tih zrtvi smo i mi odnosno prvobitna jugoslavija. Posle drugog svetskog rata vatikan je izgubio ono uticaja sto je imao i englezi su preuzeli primat. Od tada, a to je vec 70-80g sad engleska kruna upravlja vecim delom sveta kako zeli kao i pre, samo sto sad imamo gomilu "nezavisnih" drzava kojima upravljaju korisni idioti. Vatikan je u saci masona odnosno kabale i engleza od kako su im ovi ubili papu koji je hteo da zabrani masoneriju medju katolickim svestenstvom. Zaboravio sam mu ime ali kratko je bio papa i umro je na "spavanju".

pitanja su retorička a odgovori su logični

pre 5 meseci

(Славица из Багрдана и Стевица из Ченте, 26. februar 2024 17:40)
Slavice pretpostavljam da se razumeš u aktuelan monetarni sistem i centralno bankarstvo? Imaš li problem sa tim da potcenjuješ običnog malog čoveka prišivajući mu svakakve pežorativne gluposti? Verovatno se smatraš velikim "gospodinom" time što verovatno nemaš kritičku svest niti osećaš neku potrebu za nekim višim ljudskim vrednostima, izuzimajući materijalno, i neke tripove o nekim visokim krugovima i "staležima"? Da li misliš da si tako duhovit?

Petar

pre 5 meseci

Interesantna priča. Svaka im čast na biznisu osim u onom delu udaje unuka i dece unutar porodice. Bljak! Tad je bogatstvo izgubilo vrednost i postalo g..no.

Vladimir

pre 5 meseci

Vencavali se medusobno, incest itd. sve zbog novca , kako mogu da budu normalni ,i kako svet na koji oni imaju uticaj moze da bude normalan, bolesnici

Vlado

pre 5 meseci

Danas posebno u zapadnom mnenju čim neko misli svojom glavom, prilepe mu etiketu da je teotetičar zavere.Zašto da svako misli svojom glavom kad su tu mediji i političari da nam serviraju istinu,na nama je samo da im verujemo.Pa do duše i jeste lakše poverovati nego posumnjati jer sumnja izaziva mentalni napor.Pojam teorije zavere je lansirao zapadni filozof Karl Poper.On naravno i jeste bio plaćeni intelektualac, filozof podoban i odan režimu a pravi filozof i intelektualac mora biti nezavisan.Ako teorije zavera ne postoje,pa to znači da je sve istina što nam kažu u medijima i što kažu vladajuće strukture.Uglavnom pojam teorije zavere je izmišljen da se naruga onome ko ne veruje u "istine" koje plasiraju zapadni moćnici. Naravno da zavere postoje,laži i loše namere postoje ali ni tu ne treba u svemu preterivati,pa nije sve zavera.Ja na primer ne čitam knjige o masonima, meni je to glupost.Što bih se bavio masonima,pa oni su deo zapadne elite,oni nisu poseban element već sluge zapadnih vladajućih struktura.I ne zanimaju me masoni, iluminati, Bilderbeg grupa,Komitet 300 i sl.Mada preporučujem knjigu Komitet 300 od Kolmana.Zapadna elita kad hoće sakriti svoja loša dela,oni nabace da su to uradili masoni.Kao ubistvo našeg kralja u Marselju.Ono u šta sam siguran je to da u zapadnim zemljama vlast nije u vladi,nije u parlamentima,premijeru ili kod predsednika.Vlast prava je kod pojedinih bogataša i likova baš kao Rokfeler, Rotšild i sl ekipica.

Славица из Багрдана и Стевица из Ченте

pre 5 meseci

Саће вам објасне стручњаци за свецке завере и илуминате! Џабе овима мелеони, тајна друштва и везе у свету кад их ови наши провале на кеца у фризерском салону и аутолакирерској радњи док пију жути сок и густирају млако пиво...

objavite komentar.

pre 5 meseci

Čuj teorija zavere. Po principu nije ono što jeste i što ne bi trebalo da se zna, po mišljenju i težnji krugova koji se bave prevarnom delatnošću. Dobro se zna ko je ta porodica i čime se i na koji način bave. Taj posao treba otrgnuti od takvih ljudi. Neće proći dugo a masa ljudi sa znanjem će se usmeriti i fizički tamo gde treba.

Ibna

pre 5 meseci

Covek je bio vlasnik svih banaka na svetu.Njegova porodica je vlasnik MMF.On je bio vladar iz senke,i vlasnik svetske ekonomije.
(Marko, 26. februar 2024 16:13)

Hmmm... Tema je jako komplikovana. Pre bih rekao da su Rotšildi, Rokfeleri, Morganovi, Bilderberg grupa i ostali, samo vidljivi alibi, odnosno "svetleća reklama" za prave vladare sveta.

Oki

pre 5 meseci

Nisu to nikakve ni teorije ni zavere, to je istina. Ko ima najviše novca taj kontroliše novac, a ko kontroliše novac taj kontroliše svet. Igraju se Boga, ali će i oni kao i svi mi završiti 2 metra ispod zemlje

Mile

pre 5 meseci

Malo sam znao i citao ali nisam znao da su i da i dalje u brak stupaju samo familijarno, kao sto se moze procitati u clanku bukvalno unucad stupaju u brak izmedju sebe ili cak sa svojim stricem. Znaci uopste nema mesanja sa spolja. Mislim da ova familija zajedno sa par drugih definitivno kroji ekonomsku sudbinu u svetu, ova familija je osnivac i najveci lobista i finansijer Izraela, sto nikad nije ni bila neka tajna. E sad sta ce se desiti kad starije generacije ovakvih familija ostaje da se vidi.

Terza robija

pre 5 meseci

Nisu oko njih nikakve teorije zavere. Covek bio toliko bogat i jak da je davao pare britanskom kralju i vladama sirom Evrope, skapirao na vreme da je bolje finansirati svaku vlast nego sam uci u politiku i sad ce neko da mi prica da familija koja je posudjivala pare kraljevima da zauzvrat nije dobili niti trazila nista i da je ostala samo obicna bogata familija kao sto su ostale. Vazi

Goran Loznica

pre 5 meseci

…”strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i deda.”




Pa kada je toliko bio zlatan zašto je hteo da preore celu Srbiju i uzduž i popreko sa Rio Tintom?

True1

pre 5 meseci

Realno, čovek je bio ispred svog vremena. Znam da će komentari na ovo biti uglavnom negativni ali nije nimalo lako održati bogatstvo toliko vekova.

Goran Loznica

pre 5 meseci

Finansirali Napoleona, sve Britanske kolonijalne ratove, Adolfa Hitlera, Musolinija, Franka. Prvo finansirali Hitlera pa posle ucenjivali svet da im na teritoriji Palestine da Jevreja državu zbog genocida u drugom svetskom ratu. Svojevremo su dali kredit britanskoj Vladi da kupi Sueski kanal. Jedino oni i Romanovi su imali toliko para u tom vremenu da daju. Šta mislite ko je bio pravi vlasnik Rio Tinta do ulaska Kineza u istu tu kompaniju? Lepo je pročitati memoare od Henry Ford što se tiče ove familije… Zlo od familije.

Vladimir

pre 5 meseci

Vencavali se medusobno, incest itd. sve zbog novca , kako mogu da budu normalni ,i kako svet na koji oni imaju uticaj moze da bude normalan, bolesnici

Oki

pre 5 meseci

Nisu to nikakve ni teorije ni zavere, to je istina. Ko ima najviše novca taj kontroliše novac, a ko kontroliše novac taj kontroliše svet. Igraju se Boga, ali će i oni kao i svi mi završiti 2 metra ispod zemlje

Goran Loznica

pre 5 meseci

…”strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i deda.”




Pa kada je toliko bio zlatan zašto je hteo da preore celu Srbiju i uzduž i popreko sa Rio Tintom?

Goran Loznica

pre 5 meseci

Finansirali Napoleona, sve Britanske kolonijalne ratove, Adolfa Hitlera, Musolinija, Franka. Prvo finansirali Hitlera pa posle ucenjivali svet da im na teritoriji Palestine da Jevreja državu zbog genocida u drugom svetskom ratu. Svojevremo su dali kredit britanskoj Vladi da kupi Sueski kanal. Jedino oni i Romanovi su imali toliko para u tom vremenu da daju. Šta mislite ko je bio pravi vlasnik Rio Tinta do ulaska Kineza u istu tu kompaniju? Lepo je pročitati memoare od Henry Ford što se tiče ove familije… Zlo od familije.

Terza robija

pre 5 meseci

Nisu oko njih nikakve teorije zavere. Covek bio toliko bogat i jak da je davao pare britanskom kralju i vladama sirom Evrope, skapirao na vreme da je bolje finansirati svaku vlast nego sam uci u politiku i sad ce neko da mi prica da familija koja je posudjivala pare kraljevima da zauzvrat nije dobili niti trazila nista i da je ostala samo obicna bogata familija kao sto su ostale. Vazi

Vlado

pre 5 meseci

Danas posebno u zapadnom mnenju čim neko misli svojom glavom, prilepe mu etiketu da je teotetičar zavere.Zašto da svako misli svojom glavom kad su tu mediji i političari da nam serviraju istinu,na nama je samo da im verujemo.Pa do duše i jeste lakše poverovati nego posumnjati jer sumnja izaziva mentalni napor.Pojam teorije zavere je lansirao zapadni filozof Karl Poper.On naravno i jeste bio plaćeni intelektualac, filozof podoban i odan režimu a pravi filozof i intelektualac mora biti nezavisan.Ako teorije zavera ne postoje,pa to znači da je sve istina što nam kažu u medijima i što kažu vladajuće strukture.Uglavnom pojam teorije zavere je izmišljen da se naruga onome ko ne veruje u "istine" koje plasiraju zapadni moćnici. Naravno da zavere postoje,laži i loše namere postoje ali ni tu ne treba u svemu preterivati,pa nije sve zavera.Ja na primer ne čitam knjige o masonima, meni je to glupost.Što bih se bavio masonima,pa oni su deo zapadne elite,oni nisu poseban element već sluge zapadnih vladajućih struktura.I ne zanimaju me masoni, iluminati, Bilderbeg grupa,Komitet 300 i sl.Mada preporučujem knjigu Komitet 300 od Kolmana.Zapadna elita kad hoće sakriti svoja loša dela,oni nabace da su to uradili masoni.Kao ubistvo našeg kralja u Marselju.Ono u šta sam siguran je to da u zapadnim zemljama vlast nije u vladi,nije u parlamentima,premijeru ili kod predsednika.Vlast prava je kod pojedinih bogataša i likova baš kao Rokfeler, Rotšild i sl ekipica.

objavite komentar.

pre 5 meseci

Čuj teorija zavere. Po principu nije ono što jeste i što ne bi trebalo da se zna, po mišljenju i težnji krugova koji se bave prevarnom delatnošću. Dobro se zna ko je ta porodica i čime se i na koji način bave. Taj posao treba otrgnuti od takvih ljudi. Neće proći dugo a masa ljudi sa znanjem će se usmeriti i fizički tamo gde treba.

Petar

pre 5 meseci

Interesantna priča. Svaka im čast na biznisu osim u onom delu udaje unuka i dece unutar porodice. Bljak! Tad je bogatstvo izgubilo vrednost i postalo g..no.

Mile

pre 5 meseci

Malo sam znao i citao ali nisam znao da su i da i dalje u brak stupaju samo familijarno, kao sto se moze procitati u clanku bukvalno unucad stupaju u brak izmedju sebe ili cak sa svojim stricem. Znaci uopste nema mesanja sa spolja. Mislim da ova familija zajedno sa par drugih definitivno kroji ekonomsku sudbinu u svetu, ova familija je osnivac i najveci lobista i finansijer Izraela, sto nikad nije ni bila neka tajna. E sad sta ce se desiti kad starije generacije ovakvih familija ostaje da se vidi.

Ibna

pre 5 meseci

Covek je bio vlasnik svih banaka na svetu.Njegova porodica je vlasnik MMF.On je bio vladar iz senke,i vlasnik svetske ekonomije.
(Marko, 26. februar 2024 16:13)

Hmmm... Tema je jako komplikovana. Pre bih rekao da su Rotšildi, Rokfeleri, Morganovi, Bilderberg grupa i ostali, samo vidljivi alibi, odnosno "svetleća reklama" za prave vladare sveta.

Vlado

pre 5 meseci

Covek je bio vlasnik svih banaka na svetu.Njegova porodica je vlasnik MMF.On je bio vladar iz senke,i vlasnik svetske ekonomije.
(Marko, 26. februar 2024 16:13)

Hmmm... Tema je jako komplikovana. Pre bih rekao da su Rotšildi, Rokfeleri, Morganovi, Bilderberg grupa i ostali, samo vidljivi alibi, odnosno "svetleća reklama" za prave vladare sveta.
(Ibna, 26. februar 2024 17:59)

Mnogi naivno veruju da je MMF zaista medjunarodni a on je u američkim rukama.Da li su Rokfeleri, Morgani i sl pravi vladari ili samo maska, potpuno je nebitno.Da li je to britanska kraljevska porodica ili Bil Gejts, opet je nevažno.Da li su to cionisti ili neki drugi Jevreji, takodje je nebitno.Bitno je shvatiti da na Zapadu nema demokratije,da je to farsa,da je farsa kod niih to što ima nekoliko partija, sve su one na jaslama istog gazde.Koje razlike ima izmedju republikanaca i demokrata u USA? Nema ih.Evo Britanija za malo vremena promenila 3-4 premijera i jel video neko neku razliku? Nema razlike.Ko umisli da je vladar,prodje kao Kenedi.Klinton je dobio opomenu sa Monikom,pa se opametio.Zapadna politika je ista vekovima, dominacija nad celim svetom, iscrpljivanje drugih naroda, vladavina nad njima i kažnjavanje neposlušnih(Kuba, Srbija, Libija, Irak,Vijetnam,Rusija itd).A da je moćna Srbija kao Amerika, verovatno da bi i Srbija bila takva kao Amerika danas.

Славица из Багрдана и Стевица из Ченте

pre 5 meseci

Саће вам објасне стручњаци за свецке завере и илуминате! Џабе овима мелеони, тајна друштва и везе у свету кад их ови наши провале на кеца у фризерском салону и аутолакирерској радњи док пију жути сок и густирају млако пиво...

realno

pre 5 meseci

Nisu oko njih nikakve teorije zavere. Covek bio toliko bogat i jak da je davao pare britanskom kralju i vladama sirom Evrope, skapirao na vreme da je bolje finansirati svaku vlast nego sam uci u politiku i sad ce neko da mi prica da familija koja je posudjivala pare kraljevima da zauzvrat nije dobili niti trazila nista...
(Terza robija, )

Одличан коментар, као и онај други који завршава реченицом да би се и Србија понашала исто као Америка када би била толико моћна.
То је све толико једноставно, погледајте ову сиротињу од српских богаташа (када се упореде са светским играчима), они се већ после пар стечених милиона понашају толико арогантно и агресивно да је то страшно. Па зашто онда фамилија која већ 200 година позамљује новац светским владарима не би била доминантна, агресивна, безобзирна - у људској природи је да осили када има моћ (нарочито ако то дуго траје).
А проблем оних људи који све проглашавају за теорију завере је да или не могу, или не смеју, да схвате да је свет безобзиран свугде, и у Србији, и у Америци, и у Индији. Нека средња виша класа, инжењери, лекари итд су још и могли у нормално да зараде неке новце за пристојан живот, а да не морају да газе око себе. Али 99% људи који су стигли до великог новца је морало управо то да чини, јер је то део игре зване велико богатство. Тако је у Србији, тако је и на западу. Е, сад, неким је лакше да кажу да је све то теорија завере, и да демократија заиста постоји.

мр

pre 5 meseci

Finansirali Napoleona, sve Britanske kolonijalne ratove, Adolfa Hitlera, Musolinija, Franka. Prvo finansirali Hitlera pa posle ucenjivali svet da im na teritoriji Palestine da Jevreja državu zbog genocida u drugom svetskom ratu. Svojevremo su dali kredit britanskoj Vladi da kupi Sueski kanal. Jedino oni i Romanovi su imali toliko para u tom vremenu da daju. Šta mislite ko je bio pravi vlasnik Rio Tinta do ulaska Kineza u istu tu kompaniju? Lepo je pročitati memoare od Henry Ford što se tiče ove familije… Zlo od familije.
(Goran Loznica, 26. februar 2024 16:14)

Када се ушло у причу о стварању Јеврејске државе Хитлер се није ни родио. Када се почело са стварањем Јеврејске државе, улагањима и досељавање Хитлер је био обичан каплар. Када је Јверејска држава скоро успоствањена Хитлер је дошао на власт. Када је створена, Хитлер је званично био мртав. Реално Хитлер нигде везе са Израелом, осим што неки сматрају да је неке ствари убрзао. Историја те територије тј данањи Израел и Палестина је врло интересантна, а то видимо и данас. Опсприти Јеврејима право на ту државу је сулудо, а о Хитлеру и да не говоримо. Палестинци исто имају право на државу. Могу само да се договоре, а све друго негирање је само криза.

True1

pre 5 meseci

Realno, čovek je bio ispred svog vremena. Znam da će komentari na ovo biti uglavnom negativni ali nije nimalo lako održati bogatstvo toliko vekova.

prOliver Parizerčuk

pre 5 meseci

Mene više zanima cemu sluze tuneli ispod sinagoge u Njujorku?
(Oliver, 26. februar 2024 16:22)

I gde je Isusova ruka i šta rade vanzemaljci iz Zeta Retikuli sazveždja i što smo primali vakcine!!!

pitanja su retorička a odgovori su logični

pre 5 meseci

(Славица из Багрдана и Стевица из Ченте, 26. februar 2024 17:40)
Slavice pretpostavljam da se razumeš u aktuelan monetarni sistem i centralno bankarstvo? Imaš li problem sa tim da potcenjuješ običnog malog čoveka prišivajući mu svakakve pežorativne gluposti? Verovatno se smatraš velikim "gospodinom" time što verovatno nemaš kritičku svest niti osećaš neku potrebu za nekim višim ljudskim vrednostima, izuzimajući materijalno, i neke tripove o nekim visokim krugovima i "staležima"? Da li misliš da si tako duhovit?

svet se menja i duhovno i energetski i intelektualno

pre 5 meseci

(realno, 26. februar 2024 21:26)
Komentar ti jeste realan, to se moram složiti. Po principu uvažava “stanje na terenu” tj. realnost. Ali je istovremeno i deterministički. Pitanje ljudske prirode razlikuje se od prirode životinjskog sveta po slobodi izbora, po svesti. Tako da reći to je normalno isto je kao i reći čovek nema volju već samo instikte i porive i sa tim se složiti i u jednoj etičkoj ravni bezmalo diviti se jednom takvom poduhvatu. Gaziti preko leševa da bi se dočlo do bogatstva je ok? Pa da li si svestan šta to znači? Zamisli sliku ogromnih stradanja, i direktno i indirektno prouzrokovanih “delatnostima” takvih moćnika. Da li bi ti onda to bilo ok i svaka čast? Koliko nesrećnih i neostvarenih života, muke, bolesti, bede, direktnih smrti u ratovima, masovnim zločinima…zbog “prirode čoveka”…što je u redu? Pa ja stvarno ne znam šta da ti kažem. I tebi i bilo kome drugom ko je recimo shvatio tu tvoju veliku “mudrost” pa u svom malom životu ukapirao da treba da zgazi nekog da bi napredovao u poslu, manipuliše, laze…Stavite prst na čelo i znajte da postoje ljudi, a postojala su i čitave kulture i društva koja su se razvile društva blagostanja bez stradanja pojedinaca zbog toga, bez ratova…a onda je došla “kultura” koja je i “nauku” i misao razvila da bi ljudi te zločine i laži opravdavali. Današnja nauka i sistem mišljenja nisu niti istiniti niti konačni, već su samo podređeni tome da bi averejdž Džou rekao to je ok, nema krivice. Međutim, u konačnici neće proći.

Vlado

pre 5 meseci

(Vlado, 26. februar 2024 17:59)
Dok je u istocnim zemljama drugacije....ma daj molim te svuda odlucuju bogati
(Haha, 26. februar 2024 19:42)

Izjednačavaš žrtve i njihove dzelate.Ne kažem ja da je na Istoku demokratija i poštenje.To je kao kad kod nas neki izjednačavaju Rusiju i Zapad.Pa izvinite nas Rusija nikad nije okupirala,nije ni bombardovala, pomagali su nas često.Još jedna laž kod nas često pisana je da nam Rusi nikad nisu pomogli.Naravno da jesu ali treba znati istoriju.Zapad je vešto izjednačio Hitlera i Staljina,a sada je kod njih čak Hitler i bolji od Staljina.I ako nisam ljubitelj Staljina. Vidimo zato u Ukrajini i još ponegde oživljavanje nacizma, jevrejski holokaust se negira.Dva svetska rata je započeo Zapad a ne Istok. Zapad je bacio atomsku bombu na Japan a ne Istok.Zapad je imao gasne komore i holokaust a ne Istok.Tako da mani nas tih izjednačavanja Zapada i Istoka. Zadnjih vekova je Zapad najmoćniji,vlada svetom i samim tim snosi odgovornost za ovu planetu.

da, a

pre 5 meseci

smaram me da pisem detaljno a i nema toliko mesta ali poenta je da su rotsilde i rokefelere izgradili vatikan i engleska kruna. Masoni su bili engleski projekat i dugo vremena je bila borba izmedju njih i jezuita/vatikana i jedna od tih zrtvi smo i mi odnosno prvobitna jugoslavija. Posle drugog svetskog rata vatikan je izgubio ono uticaja sto je imao i englezi su preuzeli primat. Od tada, a to je vec 70-80g sad engleska kruna upravlja vecim delom sveta kako zeli kao i pre, samo sto sad imamo gomilu "nezavisnih" drzava kojima upravljaju korisni idioti. Vatikan je u saci masona odnosno kabale i engleza od kako su im ovi ubili papu koji je hteo da zabrani masoneriju medju katolickim svestenstvom. Zaboravio sam mu ime ali kratko je bio papa i umro je na "spavanju".
(Deni, 26. februar 2024 19:44)

Verovatno ih je izgradila britanska kruna, ali su se oni odavno otrgli i postali moćniji od krune. Od industrijske revolucije finansijski sektor je sve vise preuzimao dominaciju nad aristokratijom. Moc aristokratije je lezala u feudalizmu i zemljoposednistvu

Veliki brat

pre 5 meseci

(Vlado, 26. februar 2024 17:59)

I do svega toga si došao tako što si MISLIO svojom glavom? Ili si prepisao sa raznih portala na internetu, koji su prepisali od nekog drugog, a koji su prepisali od nekog ko je rekao...?

Nije ništa novo da najbogatije porodice kroje kapu celom čovečanstvu hiljadama godina unazad, ali isto tako mogu da nestnau preko noći ako se zamere pogrešnom (ne)prijatelju.

Deni

pre 5 meseci

smaram me da pisem detaljno a i nema toliko mesta ali poenta je da su rotsilde i rokefelere izgradili vatikan i engleska kruna. Masoni su bili engleski projekat i dugo vremena je bila borba izmedju njih i jezuita/vatikana i jedna od tih zrtvi smo i mi odnosno prvobitna jugoslavija. Posle drugog svetskog rata vatikan je izgubio ono uticaja sto je imao i englezi su preuzeli primat. Od tada, a to je vec 70-80g sad engleska kruna upravlja vecim delom sveta kako zeli kao i pre, samo sto sad imamo gomilu "nezavisnih" drzava kojima upravljaju korisni idioti. Vatikan je u saci masona odnosno kabale i engleza od kako su im ovi ubili papu koji je hteo da zabrani masoneriju medju katolickim svestenstvom. Zaboravio sam mu ime ali kratko je bio papa i umro je na "spavanju".

Славица из Багрдана и Стевица из Ченте

pre 5 meseci

Саће вам објасне стручњаци за свецке завере и илуминате! Џабе овима мелеони, тајна друштва и везе у свету кад их ови наши провале на кеца у фризерском салону и аутолакирерској радњи док пију жути сок и густирају млако пиво...

True1

pre 5 meseci

Realno, čovek je bio ispred svog vremena. Znam da će komentari na ovo biti uglavnom negativni ali nije nimalo lako održati bogatstvo toliko vekova.

prOliver Parizerčuk

pre 5 meseci

Mene više zanima cemu sluze tuneli ispod sinagoge u Njujorku?
(Oliver, 26. februar 2024 16:22)

I gde je Isusova ruka i šta rade vanzemaljci iz Zeta Retikuli sazveždja i što smo primali vakcine!!!

Goran Loznica

pre 5 meseci

…”strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i deda.”




Pa kada je toliko bio zlatan zašto je hteo da preore celu Srbiju i uzduž i popreko sa Rio Tintom?

objavite komentar.

pre 5 meseci

Čuj teorija zavere. Po principu nije ono što jeste i što ne bi trebalo da se zna, po mišljenju i težnji krugova koji se bave prevarnom delatnošću. Dobro se zna ko je ta porodica i čime se i na koji način bave. Taj posao treba otrgnuti od takvih ljudi. Neće proći dugo a masa ljudi sa znanjem će se usmeriti i fizički tamo gde treba.

Oki

pre 5 meseci

Nisu to nikakve ni teorije ni zavere, to je istina. Ko ima najviše novca taj kontroliše novac, a ko kontroliše novac taj kontroliše svet. Igraju se Boga, ali će i oni kao i svi mi završiti 2 metra ispod zemlje

мр

pre 5 meseci

Finansirali Napoleona, sve Britanske kolonijalne ratove, Adolfa Hitlera, Musolinija, Franka. Prvo finansirali Hitlera pa posle ucenjivali svet da im na teritoriji Palestine da Jevreja državu zbog genocida u drugom svetskom ratu. Svojevremo su dali kredit britanskoj Vladi da kupi Sueski kanal. Jedino oni i Romanovi su imali toliko para u tom vremenu da daju. Šta mislite ko je bio pravi vlasnik Rio Tinta do ulaska Kineza u istu tu kompaniju? Lepo je pročitati memoare od Henry Ford što se tiče ove familije… Zlo od familije.
(Goran Loznica, 26. februar 2024 16:14)

Када се ушло у причу о стварању Јеврејске државе Хитлер се није ни родио. Када се почело са стварањем Јеврејске државе, улагањима и досељавање Хитлер је био обичан каплар. Када је Јверејска држава скоро успоствањена Хитлер је дошао на власт. Када је створена, Хитлер је званично био мртав. Реално Хитлер нигде везе са Израелом, осим што неки сматрају да је неке ствари убрзао. Историја те територије тј данањи Израел и Палестина је врло интересантна, а то видимо и данас. Опсприти Јеврејима право на ту државу је сулудо, а о Хитлеру и да не говоримо. Палестинци исто имају право на државу. Могу само да се договоре, а све друго негирање је само криза.

Goran Loznica

pre 5 meseci

Finansirali Napoleona, sve Britanske kolonijalne ratove, Adolfa Hitlera, Musolinija, Franka. Prvo finansirali Hitlera pa posle ucenjivali svet da im na teritoriji Palestine da Jevreja državu zbog genocida u drugom svetskom ratu. Svojevremo su dali kredit britanskoj Vladi da kupi Sueski kanal. Jedino oni i Romanovi su imali toliko para u tom vremenu da daju. Šta mislite ko je bio pravi vlasnik Rio Tinta do ulaska Kineza u istu tu kompaniju? Lepo je pročitati memoare od Henry Ford što se tiče ove familije… Zlo od familije.

Vlado

pre 5 meseci

Danas posebno u zapadnom mnenju čim neko misli svojom glavom, prilepe mu etiketu da je teotetičar zavere.Zašto da svako misli svojom glavom kad su tu mediji i političari da nam serviraju istinu,na nama je samo da im verujemo.Pa do duše i jeste lakše poverovati nego posumnjati jer sumnja izaziva mentalni napor.Pojam teorije zavere je lansirao zapadni filozof Karl Poper.On naravno i jeste bio plaćeni intelektualac, filozof podoban i odan režimu a pravi filozof i intelektualac mora biti nezavisan.Ako teorije zavera ne postoje,pa to znači da je sve istina što nam kažu u medijima i što kažu vladajuće strukture.Uglavnom pojam teorije zavere je izmišljen da se naruga onome ko ne veruje u "istine" koje plasiraju zapadni moćnici. Naravno da zavere postoje,laži i loše namere postoje ali ni tu ne treba u svemu preterivati,pa nije sve zavera.Ja na primer ne čitam knjige o masonima, meni je to glupost.Što bih se bavio masonima,pa oni su deo zapadne elite,oni nisu poseban element već sluge zapadnih vladajućih struktura.I ne zanimaju me masoni, iluminati, Bilderbeg grupa,Komitet 300 i sl.Mada preporučujem knjigu Komitet 300 od Kolmana.Zapadna elita kad hoće sakriti svoja loša dela,oni nabace da su to uradili masoni.Kao ubistvo našeg kralja u Marselju.Ono u šta sam siguran je to da u zapadnim zemljama vlast nije u vladi,nije u parlamentima,premijeru ili kod predsednika.Vlast prava je kod pojedinih bogataša i likova baš kao Rokfeler, Rotšild i sl ekipica.

Ibna

pre 5 meseci

Covek je bio vlasnik svih banaka na svetu.Njegova porodica je vlasnik MMF.On je bio vladar iz senke,i vlasnik svetske ekonomije.
(Marko, 26. februar 2024 16:13)

Hmmm... Tema je jako komplikovana. Pre bih rekao da su Rotšildi, Rokfeleri, Morganovi, Bilderberg grupa i ostali, samo vidljivi alibi, odnosno "svetleća reklama" za prave vladare sveta.

Vlado

pre 5 meseci

(Vlado, 26. februar 2024 17:59)
Dok je u istocnim zemljama drugacije....ma daj molim te svuda odlucuju bogati
(Haha, 26. februar 2024 19:42)

Izjednačavaš žrtve i njihove dzelate.Ne kažem ja da je na Istoku demokratija i poštenje.To je kao kad kod nas neki izjednačavaju Rusiju i Zapad.Pa izvinite nas Rusija nikad nije okupirala,nije ni bombardovala, pomagali su nas često.Još jedna laž kod nas često pisana je da nam Rusi nikad nisu pomogli.Naravno da jesu ali treba znati istoriju.Zapad je vešto izjednačio Hitlera i Staljina,a sada je kod njih čak Hitler i bolji od Staljina.I ako nisam ljubitelj Staljina. Vidimo zato u Ukrajini i još ponegde oživljavanje nacizma, jevrejski holokaust se negira.Dva svetska rata je započeo Zapad a ne Istok. Zapad je bacio atomsku bombu na Japan a ne Istok.Zapad je imao gasne komore i holokaust a ne Istok.Tako da mani nas tih izjednačavanja Zapada i Istoka. Zadnjih vekova je Zapad najmoćniji,vlada svetom i samim tim snosi odgovornost za ovu planetu.

Deni

pre 5 meseci

smaram me da pisem detaljno a i nema toliko mesta ali poenta je da su rotsilde i rokefelere izgradili vatikan i engleska kruna. Masoni su bili engleski projekat i dugo vremena je bila borba izmedju njih i jezuita/vatikana i jedna od tih zrtvi smo i mi odnosno prvobitna jugoslavija. Posle drugog svetskog rata vatikan je izgubio ono uticaja sto je imao i englezi su preuzeli primat. Od tada, a to je vec 70-80g sad engleska kruna upravlja vecim delom sveta kako zeli kao i pre, samo sto sad imamo gomilu "nezavisnih" drzava kojima upravljaju korisni idioti. Vatikan je u saci masona odnosno kabale i engleza od kako su im ovi ubili papu koji je hteo da zabrani masoneriju medju katolickim svestenstvom. Zaboravio sam mu ime ali kratko je bio papa i umro je na "spavanju".

Petar

pre 5 meseci

Interesantna priča. Svaka im čast na biznisu osim u onom delu udaje unuka i dece unutar porodice. Bljak! Tad je bogatstvo izgubilo vrednost i postalo g..no.

Vladimir

pre 5 meseci

Vencavali se medusobno, incest itd. sve zbog novca , kako mogu da budu normalni ,i kako svet na koji oni imaju uticaj moze da bude normalan, bolesnici

svet se menja i duhovno i energetski i intelektualno

pre 5 meseci

(realno, 26. februar 2024 21:26)
Komentar ti jeste realan, to se moram složiti. Po principu uvažava “stanje na terenu” tj. realnost. Ali je istovremeno i deterministički. Pitanje ljudske prirode razlikuje se od prirode životinjskog sveta po slobodi izbora, po svesti. Tako da reći to je normalno isto je kao i reći čovek nema volju već samo instikte i porive i sa tim se složiti i u jednoj etičkoj ravni bezmalo diviti se jednom takvom poduhvatu. Gaziti preko leševa da bi se dočlo do bogatstva je ok? Pa da li si svestan šta to znači? Zamisli sliku ogromnih stradanja, i direktno i indirektno prouzrokovanih “delatnostima” takvih moćnika. Da li bi ti onda to bilo ok i svaka čast? Koliko nesrećnih i neostvarenih života, muke, bolesti, bede, direktnih smrti u ratovima, masovnim zločinima…zbog “prirode čoveka”…što je u redu? Pa ja stvarno ne znam šta da ti kažem. I tebi i bilo kome drugom ko je recimo shvatio tu tvoju veliku “mudrost” pa u svom malom životu ukapirao da treba da zgazi nekog da bi napredovao u poslu, manipuliše, laze…Stavite prst na čelo i znajte da postoje ljudi, a postojala su i čitave kulture i društva koja su se razvile društva blagostanja bez stradanja pojedinaca zbog toga, bez ratova…a onda je došla “kultura” koja je i “nauku” i misao razvila da bi ljudi te zločine i laži opravdavali. Današnja nauka i sistem mišljenja nisu niti istiniti niti konačni, već su samo podređeni tome da bi averejdž Džou rekao to je ok, nema krivice. Međutim, u konačnici neće proći.

realno

pre 5 meseci

Nisu oko njih nikakve teorije zavere. Covek bio toliko bogat i jak da je davao pare britanskom kralju i vladama sirom Evrope, skapirao na vreme da je bolje finansirati svaku vlast nego sam uci u politiku i sad ce neko da mi prica da familija koja je posudjivala pare kraljevima da zauzvrat nije dobili niti trazila nista...
(Terza robija, )

Одличан коментар, као и онај други који завршава реченицом да би се и Србија понашала исто као Америка када би била толико моћна.
То је све толико једноставно, погледајте ову сиротињу од српских богаташа (када се упореде са светским играчима), они се већ после пар стечених милиона понашају толико арогантно и агресивно да је то страшно. Па зашто онда фамилија која већ 200 година позамљује новац светским владарима не би била доминантна, агресивна, безобзирна - у људској природи је да осили када има моћ (нарочито ако то дуго траје).
А проблем оних људи који све проглашавају за теорију завере је да или не могу, или не смеју, да схвате да је свет безобзиран свугде, и у Србији, и у Америци, и у Индији. Нека средња виша класа, инжењери, лекари итд су још и могли у нормално да зараде неке новце за пристојан живот, а да не морају да газе око себе. Али 99% људи који су стигли до великог новца је морало управо то да чини, јер је то део игре зване велико богатство. Тако је у Србији, тако је и на западу. Е, сад, неким је лакше да кажу да је све то теорија завере, и да демократија заиста постоји.

Vlado

pre 5 meseci

Covek je bio vlasnik svih banaka na svetu.Njegova porodica je vlasnik MMF.On je bio vladar iz senke,i vlasnik svetske ekonomije.
(Marko, 26. februar 2024 16:13)

Hmmm... Tema je jako komplikovana. Pre bih rekao da su Rotšildi, Rokfeleri, Morganovi, Bilderberg grupa i ostali, samo vidljivi alibi, odnosno "svetleća reklama" za prave vladare sveta.
(Ibna, 26. februar 2024 17:59)

Mnogi naivno veruju da je MMF zaista medjunarodni a on je u američkim rukama.Da li su Rokfeleri, Morgani i sl pravi vladari ili samo maska, potpuno je nebitno.Da li je to britanska kraljevska porodica ili Bil Gejts, opet je nevažno.Da li su to cionisti ili neki drugi Jevreji, takodje je nebitno.Bitno je shvatiti da na Zapadu nema demokratije,da je to farsa,da je farsa kod niih to što ima nekoliko partija, sve su one na jaslama istog gazde.Koje razlike ima izmedju republikanaca i demokrata u USA? Nema ih.Evo Britanija za malo vremena promenila 3-4 premijera i jel video neko neku razliku? Nema razlike.Ko umisli da je vladar,prodje kao Kenedi.Klinton je dobio opomenu sa Monikom,pa se opametio.Zapadna politika je ista vekovima, dominacija nad celim svetom, iscrpljivanje drugih naroda, vladavina nad njima i kažnjavanje neposlušnih(Kuba, Srbija, Libija, Irak,Vijetnam,Rusija itd).A da je moćna Srbija kao Amerika, verovatno da bi i Srbija bila takva kao Amerika danas.

Mile

pre 5 meseci

Malo sam znao i citao ali nisam znao da su i da i dalje u brak stupaju samo familijarno, kao sto se moze procitati u clanku bukvalno unucad stupaju u brak izmedju sebe ili cak sa svojim stricem. Znaci uopste nema mesanja sa spolja. Mislim da ova familija zajedno sa par drugih definitivno kroji ekonomsku sudbinu u svetu, ova familija je osnivac i najveci lobista i finansijer Izraela, sto nikad nije ni bila neka tajna. E sad sta ce se desiti kad starije generacije ovakvih familija ostaje da se vidi.

Terza robija

pre 5 meseci

Nisu oko njih nikakve teorije zavere. Covek bio toliko bogat i jak da je davao pare britanskom kralju i vladama sirom Evrope, skapirao na vreme da je bolje finansirati svaku vlast nego sam uci u politiku i sad ce neko da mi prica da familija koja je posudjivala pare kraljevima da zauzvrat nije dobili niti trazila nista i da je ostala samo obicna bogata familija kao sto su ostale. Vazi

Veliki brat

pre 5 meseci

(Vlado, 26. februar 2024 17:59)

I do svega toga si došao tako što si MISLIO svojom glavom? Ili si prepisao sa raznih portala na internetu, koji su prepisali od nekog drugog, a koji su prepisali od nekog ko je rekao...?

Nije ništa novo da najbogatije porodice kroje kapu celom čovečanstvu hiljadama godina unazad, ali isto tako mogu da nestnau preko noći ako se zamere pogrešnom (ne)prijatelju.

pitanja su retorička a odgovori su logični

pre 5 meseci

(Славица из Багрдана и Стевица из Ченте, 26. februar 2024 17:40)
Slavice pretpostavljam da se razumeš u aktuelan monetarni sistem i centralno bankarstvo? Imaš li problem sa tim da potcenjuješ običnog malog čoveka prišivajući mu svakakve pežorativne gluposti? Verovatno se smatraš velikim "gospodinom" time što verovatno nemaš kritičku svest niti osećaš neku potrebu za nekim višim ljudskim vrednostima, izuzimajući materijalno, i neke tripove o nekim visokim krugovima i "staležima"? Da li misliš da si tako duhovit?

da, a

pre 5 meseci

smaram me da pisem detaljno a i nema toliko mesta ali poenta je da su rotsilde i rokefelere izgradili vatikan i engleska kruna. Masoni su bili engleski projekat i dugo vremena je bila borba izmedju njih i jezuita/vatikana i jedna od tih zrtvi smo i mi odnosno prvobitna jugoslavija. Posle drugog svetskog rata vatikan je izgubio ono uticaja sto je imao i englezi su preuzeli primat. Od tada, a to je vec 70-80g sad engleska kruna upravlja vecim delom sveta kako zeli kao i pre, samo sto sad imamo gomilu "nezavisnih" drzava kojima upravljaju korisni idioti. Vatikan je u saci masona odnosno kabale i engleza od kako su im ovi ubili papu koji je hteo da zabrani masoneriju medju katolickim svestenstvom. Zaboravio sam mu ime ali kratko je bio papa i umro je na "spavanju".
(Deni, 26. februar 2024 19:44)

Verovatno ih je izgradila britanska kruna, ali su se oni odavno otrgli i postali moćniji od krune. Od industrijske revolucije finansijski sektor je sve vise preuzimao dominaciju nad aristokratijom. Moc aristokratije je lezala u feudalizmu i zemljoposednistvu