Život

Subota, 02.12.2023.

14:37

Božić u Vitlejemu ove godine bez božićnog drveta

U Vitlejemu, koji se po tradiciji smatra mestom Isusovog rođenja, ove godine prvi put neće biti postavljeno božićno drvo, već će se Božić proslaviti skromno u senci rata u Gazi.

Izvor: Tanjug

Božić u Vitlejemu ove godine bez božićnog drveta
Foto: Borya Galperin/Shutterstock

To je prvi put, kako svedoče stanovnici, da će se Božić proslavljati bez božićnog drveta na Trgu Rođenja. Crkvene vođe se početkom decembra sastaju u Vitlejemu pred proslavu Božića, ali ove godine ulice i trgovi u gradu bili su uglavnom prazni, za razliku od prethodnih godina kada je bio prisutan veliki broj turista i vernika.

"Ovakav Vitlejem nikada nismo videli, čak ni tokom pandemije korone. Grad je prazan, tužan", rekao je franjevački fratar Ibrahim Faltas za Rojters.

Palestinske vlasti u Gazi saopštile su da je 15.000 Palestinaca poginulo u Pojasu Gaze od 7. oktobra. Vitlejem se nalazi u blizini Jerusalima, na okupiranoj palestinskoj Zapadnoj obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: