Naložena vanredna revizija vakcinalnih kartona

Zbog ponovne pojave velikog kašlja i malih boginja, pedijatrima u domovima zdravlja naložena je vanredna revizija vakcinalnih kartona.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

11:07

Naložena vanredna revizija vakcinalnih kartona
Ilustracija/Foto: PhotobyTawat/Shutterstock

U novosadskom Domu zdravlja naglašavaju da se kartoni vakcinisanja dece redovno kontrolišu tokom godine, a ne samo tokom epidemije.

Roditeljima poručuju da o svim dilemama u vezi sa vakcinama otvoreno razgovaraju sa lekarima. Kako je za Radio-televiziju Vojvodine rekao dr Slobodan Maričić, antivaksera je malo, ali im je dato mnogo prostora u javnosti.

On smatra da je mnogo više neodlučnih roditelja i onih koji se plaše da vakcinišu svoju decu. Zato su tu pedijatri da razjasne sve nedoumice i strahove. "Jako je važno da postoji poverenje između roditelja i izabranog lekara, jer ako je to poverenje narušeno, cela priča oko imunizacije i svega ostalog bude poljuljana. Roditelji imaju pravo da budu neinformisani i dezinformisani, ali zato smo mi tu da im pružimo prave informacije i razrešimo eventualne dileme u vezi sa vakcinacijom", kaže dr Maričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: