Zdravlje

Utorak, 20.02.2024.

09:34

Danica Grujičić: "Razmatramo vakcinisanje majki"

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je danas da se razmatra početak vakcinacije majki protiv velikog kašlja kako bi novorođena deca bila zaštićena u prvim mesecima života.

Izvor: Tanjug

Danica Grujičić:
Foto: M. M./ATAImages

Ministarka je, povodom nedavnih smrti novorođenčadi od posledica velikog kašlja, ocenila da se to pitanje ozbiljno razmatra, i da je na Republičkoj stručnoj komisiji za pedijatriju i infektivne bolesti da donese odluku.

Ona je naglasila za TV Pink da je veliki kašalj posebno opasan za novorođenčad. "U nekim sredinama je problem što se vakcinacija ne obavi na vreme. U malim sredinama stepen vakcinacije kod dece je 98 odsto, pošto su ljudi usmereni na pedijatra i veruju mu", rekla je ministarka Grujičić i dodala da je u velikim sredinama procenat vakcinacije manji.

Rekla je da je potrebno vratiti poverenje u medicinu i lekare, i da je vakcionacija dece "jedina prava stvar", i da se tiče zdravlja ostale dece u okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: