Sinofarm dobio odobrenje: Kreću ispitivanja

Kineska farmaceutska kompanija Sinofarm saopštila je da je njena biotehnološka jedinica dobila regulatorno odobrenje za klinička ispitivanja svoje mRNA vakcine protiv koronavirusa koja cilja na varijantu omikron.

Zdravlje

Izvor: hina

Petak, 20.01.2023.

09:25

Sinofarm dobio odobrenje: Kreću ispitivanja
Foto: EPA-EFE/JEROME FAVRE

Biotehnološka jedinica Sinofarma sa sedištem u Šangaju izgradila je platformu za istraživanje i razvoj, kao i radionice sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od dve milijarde doza mRNA vakcina.

Sinofarm je objavio da je njegova biotehnološka jedinica dobila odobrenje za klinička ispitivanja od Nacionalne uprave za medicinske proizvode.

U Kini je razvijano nekoliko mRNA vakcina protiv kovida, ali dosad nijedna nije odobrena za upotrebu. Jedinica Sinofarma China National Biotec Group Co Ltd rekla je da je dizajnirala mRNA vakcinu koje cilja omikron varijantu koronavirusa.

Sinofarm je ranije razvio tradicionalnu vakcinu protiv covida, ali se ona nije pokazala tako učinkovitom kao mRNA vakcina Pfizera/BioNTecha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: