"Građani mogu da odahnu": Torlakova vakcina od danas u domovima zdravlja

Prvi put posle 15 godina građani Srbije moći će da se vakcinišu vakcinom protiv sezonskog gripa Instituta "Torlak", čija je distribucija počela danas.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 16.10.2020.

09:55

Foto: Depositphoto/perig76

Danas je iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" u Beogradu krenulo prvih 50.000 doza, a planirano je da institut proizvede 250.000 doza, koje će biti sukcesivno distribuirane.

Torlakova vakcina stići će u domove zdravlja danasi sutra, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je u Torlaku prisustvovao distribuciji prvih doza.

Lončar je rekao da je Srbija doživela da Torlak, koji su mnogi pokušali da unište, posle 15 godina proizvede vakcinu i to u specifičnom trenutku za ceo svet.

"Građani mogu da odahnu", rekao je Lončar i dodao da Torlak ne proizvodi samo ovu vakcinu, već i BCG, antiserum za zmijski otrov, probiotike, tetanus, te da će država nastaviti da i dalje ulaže u taj institut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: