Sreda, 26.07.2023.

17:58

Mudrosti drevne holističke prakse: Akupunktura kao prevencija za sve

Akupunktura je deo tradicionalne kineske medicine. Ovu metodu lečenja je Svetska zdravstvena organizacija (SZO ) priznala kao zvaničan metod 1979. godine i preporučila više od 50 bolesti za lečenje ovom metodom.

Izvor: B92

Mudrosti drevne holističke prakse: Akupunktura kao prevencija za sve
Foto: Bjoern Wylezich/Shutterstock

Doktor Filip Manja je u emisiji 150 minuta sa gledaocima podelio svoje dragoceno znanje o akupunkturi, biljnoj terapiji i energetskim disbalansima.

Filip Manja je dugih pet godina u Kini studirao kinesku tradicionalnu medicinu, i učio je tajne akupunkture od starog kineskog majstora.

"Prvo sam završio kineski jezik, i zahvaljujući tome sam ušao u svet kineske medicine. Naime, kineska i zapadna medicina se donekle poklapaju, ali se pristup prema pacijentu značajno razlikuje. U kineskoj tradicionalnoj medicini se više insistira na prevenciji."

Terapija, bar kada je u pitanju kineska tradicionalna medicina, je na biljnoj bazi. Sve je prirodno.

"Biljke su veliki deo kineske tradicionalne medicine. Na zapadu je najpoznatiji aspekt kineske medicine akupunktura, kao i terapeutska kineska masaža, ali i terapija vakumskim čašama."

Naime, u Kini svaka apoteka ima dva dela. U jednom delu se nalaze sintetički lekovi, dok se u drugom pažljivo čuvaju biljni lekovi. Jasno je da se kineska tradicionalna medicina koristi u svrhu preventive. Telo se jača, kao i pluća i odbrambeni mehanizam tela...

Da li se akupunktura može primenjivati kod svakoga, koja poboljšanja donosi i zašto je uopšte preporučljiva, poslušajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: