Flaširana voda nije uvek i najzdravija: Ovo je najbolji način da je pročistite

Kako bi voda bila ispravna za piće mora da prođe testove u laboratoriji i dobije dozvolu stručnjaka da se koristi za ljudsku upotrebu.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2019.

12:05

Flaširana voda nije uvek i najzdravija: Ovo je najbolji način da je pročistite
Foto: Depositphotos/elenathewise

Neki od najvećih zagađivača su stara infrastruktura, razne hemikalije koje dospevaju u vodu i mogu da budu kancerogene i smanjuju imunitet, nusproizvodi iz industrijske proizvodnnje, kao i opasni pesticidi.

Kako biste bili sigurni da je voda koju pijete ispravna i dobra, odnesite je u laboratoriju na analizu. Proverite u kakvom su stanju cevi u vašoj kući jer kod starih cevi može da dođe do curenja ili korozije. Kuće i zgrade koje su izgrađene pre mnogo godina moraju da prođu ovu proveru.

Ispirajte cevi tako što ćete puštati vodu malo jače s vremena na vreme. Neka voda ide dva do pet minuta bez prestanka kako bi se cevi isprale.

Flaširana voda nije uvek i najbolja voda za piće. Od većine poznatih brendova, postoje neki koji nisu prošli testove i u čijim proizvodima se našlo i do osam različitih vrsta zagađivača.

Najbolje rešenje je da pronađete adekvatan filter koji će da prečišćava vodu koju pijete, piše MensHealth. Na tržištu postoje brojni filteri koji se ugrađuju direktno u slavine i sudopere, ali i bokali sa zamenljivim filterima koje možete bezbedno da koristite. Važno je da pronađete način koji vama najviše odgovara i koji vam se najviše isplati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: