Zdravlje

Subota, 18.09.2021.

12:00

Čaj od lešnika - jesenji napitak koji rešava mnoge tegobe

Čaj od kore ploda lešnika ima veoma puno benefita, poznat je i u narodnoj medicini kao obloga za rane, ali pomaže i kosi i koži.

Izvor: Novosti

Čaj od lešnika - jesenji napitak koji rešava mnoge tegobe
Foto:Shutterstock/Alisa_Nik

Jesen je u znaku orašastih plodova, koji upravo sazrevaju tokom ovog vremena. Tako je i sa lešnikom, plodom koji daje ogromnu energiju organizmu, poboljšava koncentraciju i pozitivno utiče na celokupni nervni sistem.

Obilje ulja koje sadrži lešnik, pozitivno deluje na zdravlje srca i krvnih sudova, a dobro je i za negu kose i kože. "Prema rečima mnogih nutricionista, poželjno je umereno unošenje lešnika, do 30 grama na dnevnom nivou."

Pored ploda, koji ima mnogo benefita, kora u kojoj se nalazi lešnik je takođe zdrava.

Od nje se pravi čaj koji pomaže kod mnogih tegoba.

Čaj od kore ploda lešnika ima istaknuto mesto u narodnoj medicini, jer se od njega prave obloge za otvorene rane koje nastaju usled proširenih vena, a pored toga, ovaj čaj je dobar i kod lečenja hemoroida, kao i urinarnih infekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: