Ponedeljak, 12.01.2015.

08:15

Izvučena crna kutija "Er Azije"

Indonežanski ronioci izvukli su na površinu jednu i locirali drugu crnu kutiju aviona "Er Azije" koji je pao u Javansko more sa 162 putnika i članova posade.

Izvor: Beta/AFP

Default images
Foto: Beta/AP

"Deo crne kutije koja sadrži parametre leta aviona jutros je izvučen na površinu", izjavio je direktor indonežanske agencije za potragu i spasavanje Bambang Soelistio.

On je dodao da je druga crna kutija i dalje "zaglavljena pod teškom olupinom" i da ronioci rade da njenom oslobađanju, prenela je agencija AP.

Ronioci su sinoć lokalizovali crne kutije na oko 30 metara dubine Javanskog mora u delu olupine aviona, ali je nevreme usporilo nastavak potrage.

Dva instrumenta iz letilice su od vitalnog značaja za otkrivanje šta se dogodilo na letu QZ8501 , koji je saobraćao od indonežanskog grada Surabaje do Singapura srušio se 28. decembra na pola puta do odredišta.

Nekoliko minuta pre nego što je izgubio kontakt sa zemaljskom kontrolom, pilot je rekao da se letelica približava pretećoj masi oblaka, ali mu je odbijen zahtev da letelicu podigne na veću visinu zbog gustog avionskog saobraćaja u to vreme.

Još nije pouzdano utvrđeno šta je dovelo do pada aviona u Javansko more, mada je loše vreme označeno kao važan faktor, prema izveštaju Indonežanske agencije za meteorologiju, klimu i geofiziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: