Tehnopolis

Sreda, 01.10.2014.

19:55

Apple odustao od PayPala zbog Samsunga

Apple je prilikom prezentacije iPhone 6 telefona najavio i novi servis za veoma lako i brzo plaćanje koji se zove Apple Pay. Apple je u ovaj sistem uvrstio veliki broj banaka, ali se na listi ne nalazi jedno veoma bitno ime: PayPal.

Izvor: B92

Default images

Apple Pay još uvek nije aktiviran, ali se očekuje da će podrška za isti doći zajedno sa iOS 8.1 sistemom, koji je nedavno predat programerima na testiranje.

Glasine koje kruže internetom kažu da je Apple odustao od PayPala zbog toga što je ovaj servis za plaćanje počeo da sarađuje sa Samsungom.

Naime, pregovori su bili u toku kada su Samsung i PayPal ostvarili određeni nivo saradnje, nakon čega je Apple odlučio da eliminiše PayPal iz Apple Pay servisa. Ova priča nije nemoguća, ali se mora priznati da deluje kao TV sapunica, obzirom da je veoma lako naći razloge u “lošim” odnosima kompanija Apple i Samsung.

Bilo kako bilo, sumnjamo da će PayPal biti odsutan iz Apple Pay servisa duži period vremena i da će se zajednički jezik zarad obostrane koristi, svakako pronaći.

Izvor: Benchmark.rs/Slashgear

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: