Tehnopolis

Sreda, 11.04.2012.

09:09

Google popularniji od Applea, Facebooka

Washington Post i ABC News sproveli su istraživanje na temu popularnosti velikih IT kompanija među korisnicima.

Izvor: B92

Default images

Iako mu se reputacija vremenom menja, Google je i dalje kompanija kojoj su korisnici najnaklonjeniji.

Među četiri kompanije, Google, Facebook, Apple i Twitter, Google se našao na prvom mestu, sa pozitivnom ocenom od strane 82 posto ispitanih i samo 9 posto negativnih. Ostatak do 100 posto se izjasnio kao neodlučan.

Sledi ga Apple, koga preferira 74, a ne 13 posto ispitanih, zatim Facebook sa 58-28 posto i Twitter, koji je imao više negativnh (36 posto) nego pozitivnih ocena (34 procenata).

Google i Apple su, navodi se u rezultatima istraživanja, veoma popularni među različitim demografskim grupama, iako su naročito dobro kotirani među mlađimom i obrazovanom populacijom. U grupi ispod 30 godina, Google je pozitivnu ocenu dobio od 92, a Apple 81 posto ispitanih.

Facebook je takođe popularniji među mlađom populacijom, 76 poto, ali samo 34 posto među onim starijim od 65 godina.

Kompletan izveštaj možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

17 h

Podeli: