Najbolji poklon "ajfonovcima" je – Android?

Šta pokloniti korisnicima iPhone telefona tokom predstojećih praznika? Ako pitate Erika Šmita, jednog od vodećih ljudi Google imperije, najbolji poklon je smartfon sa Googleovim operativnim sistemom Android.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

10:29

Default images

U najnovijem postu na svom Google+ profilu Erik Šmit je 24. novembra postavio neobičan "Erikov vodič: Prelazak sa iPhonea na Android".

"Mnogi od mojih 'iPhone prijatelja' prelaze na Android. Najnoviji telefoni kao što su Samsung (Galaxy S4), Motorola (Verizon Droid Ultra) i Nexus 5 (AT&T, Sprint, T-Mobile) imaju bolje ekrane, brži su i imaju mnogo interaktivniji interfejs. Oni su najbolji božićni poklon za iPhone korisnike", napisao je Šmit na svom Google+ profilu.

"Evo nekoliko koraka koje preporučujem da napravite prilikom zamene. Baš kao što su korisnici PC-a prešli na Mac računare i nikada se nisu vratili, tako ćete i vi preći sa iPhonea na Android i nikada se nećete vratiti nazad, jer će sve vaše biti sačuvano na cloudu, a postoji i još mnogo drugih izbora za vas", dodao je on uz napomenu da osamdeset posto korisnika na svetu, prema poslednjem istraživanju, podržava Android.

Šmit je potom objavio detaljna uputstva o tome kako što bezbolnije preći sa iPhonea i iOS-a na Android, a da pritom budu sačuvani svi željeni podaci korisnika i svi njihovi nalozi budu obezbeđeni.

Svoj post završio je i preporukom da je bolje koristiti Googleov pretraživač Chrome nego Appleov Safari.

"Brži je i bolji na mnogo načina. I besplatan je", piše Šmit. Još uvek nije poznato čime je izazvan njegov, do sada retko ovako neposredan, napad na konkurentsku kompaniju Apple i njihove proizvode.

"Erikov vodič: Prelazak sa iPhonea na Android" u celosti možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: