Tehnopolis

Sreda, 30.04.2014.

08:55

Google: Samovozeći automobil testiran na ulicama

Googleov automobil je prešao hiljade kilometara na ulicama kalifornijskog grada Mauntin Vjua bez ijedne nesreće, a njegovi tvorci su u međuvremenu unapredili softver...

Izvor: 24sata.hr

Default images

Automobil sad istovremeno prepoznaje na stotine predmeta na velikoj udaljenosti, pa bez greške razaznaje šta je pešak, šta autobus, koje je boje svetlo na semaforu i šta stoji na nekom od saobraćajnih znakova.

Najbolji deo kaže, za razliku od čoveka taj softver se nikad ne umara i ništa mu ne može odvući pažnju, međutim njegovi tvorci priznaju da još na njemu treba raditi pre nego projekat proglase uspešnim i pouzdanim.

Googleovi samovozeći automobili su do sada sveukupno prešli više od 2000 kilometara, a kako izgleda voziti se u njima pogledajte u priloženom videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: