Savršeni usisivač - ima navigaciju i javlja kada je pun

Dyson 360 Eye kamerom snima stan, zna šta nije počistio, a kad završi posao, sam se pospremi. Početna cena ovom čarobnjaku trebalo bi da bude oko 900 evra.

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

09:00

Default images

Nakon 16 godina istraživanja i uloženih 35 miliona evra kompanija Dajson proizvela je pametni robotski usisavač.

Ima instaliranu kameru uz pomoć koje snima svaki kutak vašeg stana ili kuće, a senzorima mu je olakšano kretanje po prostoriji. Tako možete biti sigurni da je usisao baš svu prašinu.

Senzori mu omogućavaju da prati šta je očistio i da se vrati na mesta koja mora da usisa. Nakon toga će se spremiti, a ako je pun, poslaće vam SMS da ga treba isprazniti. Motor ima samo 100 vata i ne kosi se s novom politikom Evropske unije, koja je nedavno ograničila maksimalnu snagu usisavača na 1600 vati. U prodaju će sledeće godine.

- Želimo da napravimo savršenu mašinu, zato na njemu i radi 200 inženjera - pojasnili su iz Dajsona.

Baterija mu omogućava da neprestano radi pola sata. Pokreću ga dve gusenice pa može da usisava sve podloge. Robotski motor se okreće čak 78.000 puta u minuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: