Ova mapa kaže: Android je za siromašne, iPhone za bogate

MapBox i Gnip su kreirali interaktivne karte koje na temelju tri milijarde poslatih poruka s aktiviranom geolokacijom na društvenoj mreži Twitter prikazuju i nešto neobično.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2014.

11:32

Default images

Dok su na primer bogatiji predeli gradova kao što je Njujork (Menhetn npr.) bili "prezasićeni" iPhone korisnicima, predgrađa su vrvela korisnicima različitih Android uređaja

Odmah po prezentaciji i analizi rezultata se kreirala tvrdnja da vlasništvo određenog uređaja pruža i uvid na imovinsko stanje korisnika - pa čak i predviđa naselje u kojem se korisnik nalazi. Sami rezultati prikazuju i jedan od razloga zašto se mnogi developeri i oglašivači više bave Appleovim proizvodom - vlasnici iPhonea troše mnogo više na aplikacije od Android korisnika.
Podseća se na to da, usprkos 80% tržišnog udela Androida, developeri zarađuju i dvostruko više na iOS platformi. Android vlasnici obično barataju uređajima koje su kupili kako bi zamenili svoj obični mobilni telefon, a ne zato da bi iskoristili sve mogućnosti svog uređaja. Mobilna kompanija "Flurry" je istražila stanje u oglašivačkom svetu i utvrdila da Android potrošač "vredi" tek četvrtinu onoga koliko vredi iPhone korisnik.

Kako bi i sami mogli da vidite rezultate na interaktivnim kartama sveta, dovoljno je otići na ovaj link i menjati kontrole. Ono što je uočljivo jeste da osim iOS i Android platformi druge tek ostaju mizerne tačkice na ovim mapama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: