Hoverboard viđen kako tutnji ulicama - stručnjaci kažu da se može naći za $20.000

Je li to Marti Mekflaj iz filma "Povratak u budućnost"? - neko bi se možda zapitao. Svakako izgleda tako, jer u videu primećujemo momka koji krstari gradskim ulicama na pravom pravcatom Hoverboard-u.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2021.

10:55

Default images

Čoveku bi trebalo odati priznanje, ipak vodi računa o bezbednosti u saobraćaju, dok sa kacigom na glavi leti kroz vazduh urbanim područjem u blizini nivoa zemlje, među semaforima, višespratnim stambenim zgradama, restoranima, pa čak i automobilima koji prolaze u suprotnom smeru.

Kompanija koja proizvodi ovo moderno čudo tehnologije, prodaje ga za više od 20 hiljada dolara. U pitanju je Omni Hoverboards - i oni se proglašavaju kreatorima prvog pravog električnog hoverboarda na svetu - poput onih koje biste mogli videti u filmovima. Prema rečima kreatora, ovaj poduhvat je započet još 2015. godine i od tada su napravili više različitih prototipova letelice.

Što se tiče videa - nejasno je gde je to snimljeno, ali izgleda da se kompanija godinama upušta u probe na različitim lokacijama, poput probnih letova u divljni, pre nego što su se ohrabrili da naprave jedan let i u urbanom području. Još uvek nema potvrđene cene za ovu stvar, a još nije ni dostupna javnosti. Stručnjaci kažu da bi se ta letelica mogla prodavati između 10 i 20 hiljada dolara. Čini se da je i datum objave bliže nego ikad, međutim još uvek na žalost, ni on nije potvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: