Ažuriranje Google Chrome-a možda zaustavi trošenje RAM memorije

Kako se sve više i više posla obavlja u web browseru, ograničavanje količine RAM memorije koju Chrome koristi bio je glavni prioritet za Google.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2021.

12:02

Ažuriranje Google Chrome-a možda zaustavi trošenje RAM memorije
Ilustracija/Foto: Thaspol Sangsee/Shutterstock

Prema novom izveštaju Windows Latest-a, gigant za pretragu bio je zauzet radeći na podršci "PartitionAlloc-everywhere" za svoj browser, kako bi poboljšao način na koji radi na Windows 10, Android, Linux i drugim platformama. Jednom kada se PartitionAlloc-svuda spoji u Chrome-ov izvorni kod, omogućiće browseru da se brže pokrene, brže učita interne stranice i ponudi poboljšano upravljanje resursima, što znači da će koristiti manje RAM-a, piše Techradar.

Google je prvi put počeo da radi na dodavanju podrške za PartitionAlloc Chrome-u prošle godine, a sada je dostupan korisnicima u beta kanalu browsera za Android i Windows.

Međutim, kompanija takođe donosi funkciju i na Linux, ali se pokazalo da je njena primena mnogo teža. U Chromium bug izveštaju, Google-ov inženjer je pružio dodatne detalje o napretku kompanije sa PartitionAlloc-om na Windowsima, Android-u i Linux-u. Google je takođe sproveo još jedan eksperiment s ciljem smanjenja upotrebe memorije u Chrome-u, u kojem je objedinio regular i aligned particije browsera, da bi utvrdio da li to može dovesti do poboljšanih performansi, prenosi PC Press.

Pored verzija svog browsera za računare, kompanija takođe trenutno testira PartitionAlloc-everywhere za Android. Do sada su ovi testovi rezultirali poboljšanom memorijom, performansama i stabilnošću pri korišćenju Chrome-a na mobilnom uređaju. Korisnici Android-a i Windows-a beta kanala, mogu sada testirati PartitionAlloc da bi se sami uverili da li funkcija pomaže u smanjenju RAM memorije koju browser koristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: