Skype: emotikoni sa ljudskim likom

Kao deo svoje najnovije marketinške kampanje, Skype je pokrenuo Facebook aplikaciju koja našu virtuelnu interakciju čini humanijom: Skype Humoticons.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 28.04.2012.

14:16

Default images

Aplikacija nam omogućuje da klasične ikonice sa emocijama - tužno lice, srećno lice ili lice sa isplaženim jezikom - zamenimo našim stvarnim izrazima.

Svoje fotografije možete da postavite u Humoticon galeriju ili da, pomoću aplikacije, na licu mesta uslikate svoju grimasu. Rezultate potom možete da postavite na Facebook Wall, da ih snimite na svoj kompjuter, pretvorite u URL ii podelite preko Instant Messangera.

It's Time to Skype kampanja je pokrenuta početkom meseca i zasniva se na ideji da društvene mreže poput Twittera i Facebooka „degradiraju čovečanstvo”.

A koji je motiv iza Skype Humoticons? „Jer ništa ne može da zameni izraz na vašem licu”, piše na zvaničnom blogu kompanije.

U kampanji se može osetiti i tračak ironije. U isto vreme dok kritikuje Twitter i Facebook, Skype ne preza od korišćenja obe mreže za promvisanje svojih usluga.

Da li su nam zaista potrebni emotikoni sa ljudskim licem da bismo vratili humanost u online komunikaciju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: