Četvrtak, 03.07.2014.

15:33

Vreme je za sunčanje: Ovo su pravila savršenog tena

S prvim sunčevim zracima i dolaskom leta svi bismo voleli da imamo već preplanulu kožu jer tako mnogo zdravije i lepše izgledamo i sve nam lepše stoji. Često se zaboravimo koliko je važno da se pazimo sunca u trci za što bržim crnjenjem.

Izvor: Super žena

Default images

Evo nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate ukoliko volite dugo da ležite na suncu:

1. Nikada nemojte da zaboravite da namažete zaštitini faktor.

2. Nemojte se sunčati u period kada je sunce najjače, od 11h do 16 časova.

3. Ukoliko volite da se mažete prirodniom uljima kako bi dobili lepšu nijansu nemojte to raditi prvih dana letovanja dok vam koža ne potamni i navikne se na sunce.

4. Da li ste znali da broj zaštitnog faktora označava koliko dugo možete da budete na suncu, a ne koliko vas jako štiti od sunčevih zraka. Na primer, ako izgorite na suncu bez zaštite posle deset minuta, faktor 15 omogućiće vam da na suncu budete 150 minuta, faktor 30 da na suncu budete 300 minuta i tako dalje. SPF (Sun protect factor) je mera koja označava koliko dugo možete da ostzanete na suncu pod zaštitom. Manji faktor ne znači da ćete više pocrneti.

5. Kada mažete faktor, budite sigurni da ste ga naneli na sve delove tela jer postoje neki koje zaboravite, a mogu da izgore, kao što su tabani, uši, vrat, usne…

6. Nemojte da zaboravite da na glavi uvek imate šešir, kačket ili maramu koja će štititi vase teme da ne izgori. Inače, to zna da bude jako neprijatno.

7. Usne su jedan od delova tela koje obično zaboravite da zaštitite. Ukoliko ih niste namazali balsamom sa zaštitnim faktorom usne mogu da vam oteknu kao posledica jakog sunca. Zato, nemojte da zaboravite da zaštitite baš svaki deo vašeg tela.

foto: papaija2008/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Podignuti F-16: Zelenski je spasen?

Generalni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da je slanje odbrambenih sistema Ukrajini, poput sistema ''Patriot'' i drugih, ključno za odbranu infrastrukture i ukrajinskog naroda, kao i snaga.

16:13

10.7.2024.

1 d

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: