Nedelja, 20.11.2016.

21:23

Mari: Još dugo niko neće držati sva četiri GS

Najbolji teniser sveta Endi Mari rekao je da će teško nekome poći za rukom da u isto vreme drži sva četiri Gren slem turnira kao što je to učinio Novak Đoković.

Izvor: mn

Mari: Još dugo niko neće držati sva četiri GS
Getty Images

Britanac je godinu završio na prvom mestu ATP liste pobedom nad srpskim teniserom sa 6:3, 6:4 i tako prvi put u karijeri došao do trofeja na Završnom mastersu u Londonu.

Prvi put u istoriji tenisa dvojica najboljih igrača sveta u poslednjem meču sezone odlučivali su o tome ko će biti prvi na kraju godine.

„Ovo je poseban dan, igrao sam protiv Novaka u ovakvom meču, igrali smo toliko fiinala i sličnih susreta jedan protiv drugog, ovo je teško rivalstvo za mene jer sam mnogo puta gubio. Nisam ni očekivao da bi moglo ovo da se dogodi. Sve ovo ne bih bez mog tima. Od starta su podneli mnogo zrtve zbog moje karijere i zahvaljujem im se. Bilo je mnogo šampiona koji su gledali Novaka i mene na ovom meću, Ivan Stefan, Boris, Mats i još neki sigurno, bilo je divno videti to“, rekao Mari i čestitao Đokoviću na uspešnoj godini.

„Čestitam Novaku na sjanoj godini. Kada sam izgubio od njega u finalu na Rolan Garosu, drzao je sva četiri GS u isto vreme, to je neverovatno dostignuće, mislim da to još dugo nećemo videti u ovom sportu“, rekao je prvi reket sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: