MK: Ferer izbacio Nadala!

Španac David Ferer eliminisao je najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

14:04

Default images

Ferer je u tom duelu slavio sa 7:6 (7:1), 6:4, i igraće u polufinalu sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 7:6, 6:2.

Fereru je to bila druga pobeda nad Nadalom u 19 okršaja na šljaci, a jedini prethodni put ga je na toj podlozi pobedio 2004. godine u četvrtfinalu Štutgartu, kada je sada prvi teniser sveta bio na 57. mestu ATP liste.



Posle Nadala i Ferera na Centralni teren u Kneževini izlaze Švajcarac Rodžer Federer i Žo-Vilfred Conga iz Francuske, a potom je na program duel Novaka Đokovića i Giljerma Garsija-Lopesa.
Beta/AP Photo/Michel Euler
Ferer je od početka meča kontrolisao rezultat, odmah je poveo sa 2:0, ali se tada Nadal probudio. Do šestog gema viđena su po dva brejka na obe strane, a potom su obojica počeli sa boljim servisima i set je ušao u taj-brejk. Stariji od dvojice Španaca tada je odigrao bolje i koncentrisanije, lako je došao do 6:1 i iskoristio je prvu set loptu kada je Nadal poslao lopticu u mrežu.

U drugom setu, posle sigurnih servis gemova za 1:1, Ferer je došao do brejka, a potom je održavao svoju prednost do 5:2, kada je ponovo oduzeo servis Nadalu. Prvi reket sveta je baš kada je Ferer servirao za meč uspeo da mu pripreti, dođe do brejka, a potom i smanji na 5:4. Međutim, već u sledećem gemu, uprkos malim problemima, Ferer je završio meč za plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: