Petak, 16.07.2010.

11:23

Žreb LŠ i LE danas u podne

Predstavnici Srbije u evropskim kupovima saznaće danas potencijalne protivnike u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Izvor: B92

Default images

Partizan je u kvalifikacijama za najjače evropsko klupsko takmičenje među nosiocima, kao i Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu Evrope. OFK Beograd i Spartak su u grupi slabijih timova.

Žreb parova trećeg kola kvalifikacija počinje u 12 časova, žreb kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za sat kasnije.

Partizan će, ako eliminiše Pjunik, u drugom kolu igrati sa pobednicima dvomeča Bate Borisov (Belorusija) - Hafnafjordur (Island) (prvi meč 5:1), Omonija (Kipar) - Renova (Makedonija) (3:0), AIK (Švedska) - Ženeš Eš (Luksemburg) (1:0), Boheminas (Republika Irska - TNS (Vels) (1:0), Ekranes (Litvanija) - Helsinki (Finska) (1:0).

Određene su i 'mini grupe' pred žreb Lige Evrope, ekipa Crvene zvezde koja se uključuje u takmičenje u trećem kolu kvalifikacija biće među nosiocima, a mogući protivnici su danski Nordsjeland, slovački Slovan, finski Inter Turku, kao i bolji iz duela drugog kola kvalifikacija u kojima se sastaju Videoton - Maribor (1:1), odnosno Valeta - Ruh (1:1).

Spartak i OFK Beograd neće biti među nosiocima. Mogući protivnici Subotičana, ukoliko dođu do trećeg kola, prebrpde drugo kolo, su holandski AZ Alkmar, ukrajinski Dnjepar, francuski Monpelje, kao i pobednici mečeva Olimpija Balti - Dinamo Bukurešt (0:2), odnosno Gorica - Randers (0:3).

"Romantičari" bi, ako eliminišu beloruski Torpedo, u 3. kolu kvalifikacija mogli da igraju protiv turskog Galatasaraja, grčkog Arisa, kao i pobednika mečeva Madervel - Brejdablik (1:0), Tauras - APOEL (0:3) i Levski - Dandalk (6:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: