Rim: Briljantna Ana u polufinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović nastavlja sa odličnim igrama na turniru prve kategorije u Rimu, pošto je u četvrtfinalu savladala Nadju Petrovu sa 6:2, 7:5.

Izvor: SO

Četvrtak, 06.05.2010.

18:13

Default images

Ivanovićeva je držala kontrolu nad mečom sve do rezultata 6:2, 2:0, Ruskinja je uspela da preokrene i povede sa 4:3 uz brejk prednosti u drugom setu, ali to Anu nije poremetilo i uspela je da zabeleži novi trijumf. U polufinalu će igrati sa Marijom Hose Martines Sančes iz Španije, koja je sa 2-0 u setovima dobila Lucije Šafarovu.

Ana je tokom većeg dela meča igrala vrlo dobro, nešto strpljivije nego uobičajeno, a tokom meča napravila je 15 direktnih poena i 19 neiznuđenih grešaka. Servis ju je služio (samo dve duple), naročito u bitnim trenucima, a problema je Ivanovićeva ponekad imala sa tajmingom.

Puna samopouzdanja nakon pobeda nad Azarenkom i Dementijevom, Ana je bila superiorna u prvom setu – lako je povela sa 3:0, a i u jedina dva gema koja je izgubila u prvom setu imala je četiri brejk lopte.

Srpska teniserka igrala je dobro, ali svesrdno joj je pomogala i Petrova svojim greškama (ukupno 30 na meču).
Sredinom drugog seta Ruskinja je zaigrala malo bolje, a to je bio jedini period meča kada Anino kretanje nije bilo na nivou, što je za posledicu imalo nekoliko grešaka u nizu i vođstvo Petrove 4:3 uz brejk viška.

Međutim, Ivanovićeva momentalno anulirao zaostatak, ne popušta pod pritiskom u završnici seta i kombinacijom svojih dobrih poteza i grešaka suparnice dolazi do trijumfa posle jednog časa i 17 minuta igre.

Sa 27-godišnjom Marijom Hose Martines Sančes, rivalkom u polufinalu, Ana se nikada nije sastajala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: