Đoković: "Nisam malodušan"

Srpski teniser Novak Đoković smatra da kritike koje ga karakterišu kao malodušnog i čoveka koji lako odustaje uopšte nisu na mestu.

Izvor: B92, Reuters, tennistalk.com

Subota, 14.03.2009.

19:51

Default images

„Svakako da nije prijatno kada ljudi govore o nečemu što nije istina, ali umoran sam od dokazivanja bilo čega. Igram tenis za sebe i uvek mi je zdravlje bilo prioritet. Tenis je bitan deo mog života sada, ali nije i jedini“, komentarisao je Đoković po ko zna koji put komentare koji ga optužuju da prečesto predaje mečeve. Poslednji primer je duel sa Endijem Rodikom u četvrtfinalu AO.

„To je samo reputacija koja kruži javnošću, ali ona nije opravdana. Ipak, svako ima pravo na mišljenje“, kaže treći teniser sveta.

Đoković ove nedelje brani titulu u Indijan Velsu, a na tom turniru dobio je 11 od poslednjih 12 mečeva.

„U poslednje dve-tri sezone igrao sam veoma dobro, naročito u Indijan Velsu, gde se osećam vrlo prijatno. Podloga mi u potpunosti odgovara i vreme je uvek lepo. Kada igrate dobro na jednom mestu, sledeće godine dođete sa više samopouzdanja i sa dodatnim motivom da uspeh ponovite“.

Podsetimo, Đoković je prošle sezone u polufinalu ubedljivo pobedio Rafaela Nadala (6:2, 6:3), a u finalu je bio bolji od Mardija Fiša – 6:2, 5:7, 6:3.

Đoković, ipak, ne želi da gleda u prošlost.

„Ne pokušavam ništa da odbranim. Uvek želim da napredujem, tako da ne obraćam previše pažnje na listu“.

Novakov prvi rival je Argentinac Martin Vasalo-Arhueljo, koji je trenutno 54. na ATP listi. Do sada se nisu sastajali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: