"Bio je to izuzetno težak duel za mene. Mislim da je ključ današnje pobede bilo bolje kretanje. Zaista sam se trudio da se krećem dobro i da imam strpljenja da sačekam šanse u meču", izjavio je Đoković po završetku meča. "I da je ishod meča bio drugačiji,da sam ja izgubio, a Marin pobedio, bilo bi to potpuno zasluženo", istakao je srpski teniser.

On je bio zadovoljan pobedom, ali još više igrom koju je prikazao protiv Hrvata Marina Čilića u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

"Veoma sam zadovoljan kako sam igrao protiv Čilića. Bilo je mnogo bolje nego u prethodnim duelima sa Čipolom i Hernihom, ali moram da priznam da protiv Čilića nije bilo nimalo lako", zaključio je u treći reket sveta.

Prvi nosilac na turniru izjavio je da zna koliko Čilić može agresivno da igra i zato se trudio da i on odigra na isti način.

"Igrao je fantastično. Tokom celog meča samo sam se trudio da održim korak sa njim. Zbog toga sam još zadovoljniji pobedom. Tek u trećem meču na ovom turniru pronašao sam pravi ritam, a mislim da je presudilo to što sam bio strpljiv i koncentrisan u najvažnijim trenucima. Podrška publike takođe mi je puno značila", rekao je Đoković posle treće pobede nad hrvatskim teniserom u isto toliko međusobnih duela.

Sledeći Đokovićev protivnik je Žil Simon. Do sada su se dva puta sastajali – u Marseju 2008. bilo je 6:2, 6:7, 6:3 za Francuza, a na Mastersu je slavio Novak – 4:6, 6:3, 7:5.

Drugi polufinalni par čine Frncuz Rišar Gaske i Španac David Ferer.

ATP turnir u Dubaiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,23 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: