Jokić je bio sjajan, ali "Brada" i "Obrva" nisu sa ove planete

Nikola Jokić iza sebe ima jedan od najboljih meseca od kada je došao u NBA, ali i pored toga nije glavni kandidat za najboljeg igrača februara na Zapadu.

Izvor: PT

Četvrtak, 01.03.2018.

17:05

Jokić je bio sjajan, ali
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Centar Denver Nagetsa ostvario je četiri tripl-dabla, od čega tri zaredom i mesec je gotovo završio sa prosekom od 22p/11sk/10as.

Nikola je predvodio Denver do skora od sedam pobeda i tri poraza u februaru, ali i pored toga postoji verovatnoća da neće biti najbolji u drugom mesecu godine.

Srpski košarkaš je u ovom periodu prosečno beležio 21,8 poena, 11,3 skokova i 9 asistencija, i kada se na to dodaju četiri tripl-dabla, onda je jasno zašto bi čelni ljudi trebalo da razmišljaju o Jokiću kao najboljem igraču februara na Zapadu.

Pored Jokića komesaru Adamu Silveru nameću se još dva imena, koji verovatno imaju "jače dokaze" u svojim kampanjama za najboljeg u februaru – to su Entoni Dejvis i Džejms Harden. Vodeći kandidat za najkorisnijeg igrača sezone 2017/2018 nije imao niti jedan poraz za Hjustonom u febrauru, a pritom je i beležio sjajne brojke.

Hardenov prosek, 30,1 poen, 8,1 asistencija i 5,7 skokova, je impresivan i ono što je najvažnije Roketsi su u februaru imali skor od 12 pobeda i nula poraza.

Sa druge strane Entoni Dejvis se fenomenalnim partijama nameće i za MVP sezone, iako je to prosto nemoguće zbog partija Hardena. U odsustvu Demarkusa Kazinsa, "Obrva" je februaru prosečno beležio 35 poena, 13 skokova, 2,5 ukradene lopte i 2,2 blokade.

Dejvis je imao neke vanserijske utakmice, od kojih se izdvaja ona protiv Finiksa kada je ostvario učinak od 53 poena, 18 skokova i 5 blokada. Pored toga, Pelikansi u februaru imaju skor od 8/3, a najzaslužniji za to je popularni AD.

S obzirom da je prvi mart uskoro bismo trebali da saznamo kojem igraču će pripasti ovo priznanje – Hardenu drugi put ove sezone, ili Jokiću i Dejvisu prvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: