"Šta je najluđe što sam video? Navijači Zvezde"

Bek Atlanta Hoksa Malkolm Dilejni nije zaboravio osećaj koji su stvarale "delije" tokom utakmica dok je igrao u Evropi.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

22:30

Getty images

On je u razgovoru za Hupshajp označio i neke od razlika između američke i evropske košarke.

"Najviše me je u vezi sa NBA iznenadilo ono pored terena. Za mene je košarka košarka. Očigledno u NBA igraju bolje atlete i ima tona talenta, ali je to i dalje košarka. Za mene je tu razlika u gospodarenju svojim vremenom i stvarima mimo terena. Kada na primer odete u grad, možete da radite šta god hoćete. U Evropi, gotovo da vas tretiraju kao koledž sportistu. Imate raspored za sve. U NBA vas tretiraju kao odraslog i na vama je hoćete li svake noći biti spremni da igrate ili ne. To je za mene bila glavna razlika", kaže Dilejni.

On dodaje da se i u Evropi igra mnogo utakmica zbog čega nema mnogo vremena ni za treninge.

"To i činjenica da igramo toliko utakmica da nema vremena za treninge pa je teško ući u ritam. Ako bih odigrao lošu utakmicu u Evropi morao bih da tražim ritam kroz treninge. U NBA možete večeras odigrati lošu utakmicu i onda već sledeće večeri igrate novu uz kratak brifing pre meča. Samo morate da dobro rasporedite svoje vreme i sami ulažete rad", kaže Dilejni.

On je pre odlaska u Hokse, pre godinu dana, igrao za Šalon, Budiveljnik, Bajern i Lokomotivu Kubanj. Sa Lokomotivom je došao do fajnal fora Evrolige i potom otišao u SAD. Iz Evrope još uvek pamti Beograd.

Lokomotiva je poražena od Crvene zvezde u utakmici u kojoj je Zvezdu podržalo 20.000 ljudi.

"Šta je najluđe što sam video? Nikada nisam bio u situaciji da se osećam ugroženo ili da mi neko preti jer je FIBA regulisala sve dok sam igrao u Evroligi. Ali kada sam igrao u Beogradu, oni su imali najstrastvenije navijače koje sam ikada video u životu. Navijači Crvene zvezde su pravi fanatici. To je kao pitanje života i smrti za njih! Biti u areni u kojoj je 23.000 njih je prilično teško", kaže Dilejni.

Američki igrači se po dolasku u Evropu suočavaju sa pritiskom jer se od njih očekuje da budu zvezde i kada nešto ne štima oni su prvi koji idu. Kada se na to dodaju i loši rezultati ekipe, Dilejni nema dilemu da uopšte nije lako biti američki igrač u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: